Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / Павел Поторочин у Книгарні «Є»

03 ЧЕРВНЯ 18:00

Книгарня "Є", вул.Лисенка,3

3 червня Польський Інститут у Києві та Книгарня «Є» у рамках спільний проект «Європейський досвід: Польща». Гість зустрічі — Павел Поторочин, дипломат і менеджер культури, видавець і музичний продюсер.

Подобається це комусь чи ні, але тепер культура – це не збіговисько естетів чи сфера дармоїдів, а прибуткова галузь економіки. У зоні євро індустрія культури становить 7 відсотків ВВП — більше, ніж хімічна промисловість, і вдвічі більше, ніж сільське господарство. Культура — експортний продукт і найкращий засіб для побудови позитивного іміджу країни. (Павел Поторочин)

Павел Поторочин закінчив філософський факультет Варшавського університету, навчався також на факультеті історії. У 80-ті роки був засновником і головним редактором підпільного студентського видавництва SOLID; згодом — власник видавничої групи компаній «Zebra». У 1992 році став державним службовцем, працював на посаді президента правління Польської інформаційної агенції. Дипломатичну кар’єру розпочав у 1995 році у Лос-Анжелесі як консул із питань культури. Лобіював присудження Анджею Вайді почесного Оскара за внесок у розвиток світового кіномистецтва. У 2000 році очолив новостворений Польський Інститут (Polish Cultural Institute) у Нью-Йорку. Протягом п’яти років створив помітну на культурній мапі міста інституцію, події якої висвітлювалися, зокрема, на шпальтах «The New York Times». Наступні три роки працював директором Польського Інституту у Лондоні. Організував низку успішних театральних та музичних проектів. У 2008 році міністр культури Республіки Польща призначив Павла Поторочина директором Інституту Адама Міцкевича (ІАМ).

ІАМ – польська урядова інституція, метою якої є промування польської культури у світі та налагодження співпраці з іншими країнами (створений 1 березня 2000 року). За час свого існування Інститут реалізував близько трьох тисяч проектів більше ніж у 20 країнах. (www.iam.pl)

«Європейський досвід: Польща» –– цикл зустрічей із видатними особистостями, котрі мають вплив на функціонування держави, створення образу Польщі у світі.

 

Про авторів

Польський Інститут у Києві

Додав maskafogo 31 травня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска