Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / «Книжковий квітень»

22 КВІТНЯ 13:00

м. Київ, прес-центр інформаційної аґенції «Главред-Медіа», вул. Стрітенська, 2/8

"Книжковий квітень" - чергова зустріч у рамках "Книжкових сезонів"

АМСТЕРДАМ - КНИЖКОВА СТОЛИЦЯ СВІТУ

Персона квітня: Бас Велс - аташе з питань культури, політики та економіки королівства Нідерланди
Подія квітня: 23 квітня - Всесвітній день книги
Книжка квітня: "Гетьманські столиці України" В. Вечерського
Книжкові події у травні: у рубриці анонси.

Учасники зустрічі:

  • Бас Велс - аташе з питань культури, політики та економіки Нідерландів;
  • Тетяна Харламова - головний редактор видавництва "Наш час".
  • Модератори - головні редактори газети "Друг читача" Брати Капранови

Персона квітня:

Бас Велс - аташе з питань культури, політики та економіки королівства Нідерланди
23 квітня 2008 року, у Всесвітній день книжки, столиця Нідерландів Амстердам офіційно стає Книжковою столицею світу.
Надання цього статусу є надзвичайно престижним - він підкреслює високий культурний рівень міста, його роль у світовій культурі, гарантує підтримку у проведенні міжнародних форумів у галузі книговидавництва та розширення міжнародних ділових зв'язків. Протягом цілого року - до 22 квітня 2009 р. голландці будуть задавати тон у літературі та книговиданні.
Аташе з питань культури, політики та економіки королівства Нідерланди Бас Велс розповість на "Книжковому квітні" про те, як Амстердаму вдалося отримати цей престижний статус, які привілеї він надає та яка програма заходів запланована у Амстердамі на цей рік.

Подія квітня:

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права
Дату свята обрано за рішенням ЮНЕСКО 1996 року і присвячено дню смерті Вільяма Шекспіра, Мігеля де Сервантеса та Інке Гарсіласо де ла Вега.
Крім цього, 23 квітня народились: французький поет Моріс Дрюон, угорський письменник Мате Залка, новозеландська письменниця Найо Марш, ісландський письменник, нобелівський лауреат Хальдоур Кільян Лакнесс, американський письменник Джеймс Патрік Донліві, українські письменники Григорій Тютюнник, Василь Земляк, Олександр Гаврилюк, Василь Кухта, Андрій Курков та багато інших літераторів.
Всесвітній день книги і авторського права святкують у 190 країнах світу.
Найвідоміші українські письменники у Всесвітній день книги візьмуть участь у акції під назвою "Автопробігом по безкнижжю та нехлюйству !" Захід розпочнеться об 11-00 на Контрактовій площі покладанням квітів до місця, на якому колись була розташована книгарня. Маршрут автопробігу проляже книгарнями центру Києва. На завершення акції письменники привітають із Днем книги членів Кабінету Міністрів.

Книжка квітня:

"Гетьманські столиці України" із серії "Невідома Україна" видавництва "Наш час"
Враховуючи санкціонований "згори" інтерес до Батурина, "Книжкові сезони" оголошують "Гетьманські столиці України" книгою квітня. Видання присвячене малодослідженому феномену української історії та культури - містам, які виконували столичні функції протягом доби Гетьманщини.

Анонси на травень:

У Києві пройде Гогольфест. У Луцьку відбудеться виставка "Книги великої Волині". У Львові відбудеться спеціалізований ярмарок "Форум видавців - дітям". У Кам'янці-Подільському пройде фестиваль "Серце Європи". В Одесі відбудеться виставка "Українська книга на Одещині". Україна візьме участь у 53-му Варшавському книжковому ярмарку. Підіб'є підсумки конкурс "Молоде вино", відбудеться вручення премії видавництва "Смолоскип", пройде літературно-музичний фестиваль "Київські лаври". Підіб'є підсумки конкурс романів, кіносценаріїв та п'єс "Коронація слова - 2008".

Проект "Книжкові сезони" - канал постійного зв'язку між персонами, причетними до літературного життя країни та громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук! Живе спілкування з авторами найрезонансніших книжок та організаторами найбільших книжкових подій. Анонси найважливіших. Віднині ви - в курсі книжкового життя України.

Організатори - медіа-холдинг "Главред-медіа", газета "Друг читача". Інформаційний партнер - Артвертеп (artvertep.dp.ua)

Вхід вільний. Акредитація бажана.
Контакти: 467 50 24, 8(066) 403 93 78 - Тетяна Самчинська Е-mail: d_ch@skrynia.com.ua

 

Про авторів

Книжкові сезони , Брати Капранови

Додав Art-Vertep 16 квітня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска