Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Київ / «Книжковий травень»

03 ЧЕРВНЯ 13:00

м. Київ, прес-центр інформаційної аґенції «Главред-Медіа», вул. Стрітенська, 2/8


“Книжковий травень” ─ чергова зустріч у рамках “Книжкових сезонів”

Персона квітня: Віктор Мороз ─ головний редактор журналу “Сучасність”
Подія квітня: Форум видавців у Києві
Книжка квітня: “Лоліта” Володимира Набокова в українському перекладі
АНОНСИ Книжкових подій червня.

Учасники зустрічі:

  • Віктор Мороз ─ головний редактор оновленого журналу “Сучасність”
  • Михайло Бриних ─ письменник, арт-директор Форуму Видавців у Києві
  • Петро Таращук ─ перекладач “Лоліти” Володимира Набокова українською мовою
  • Модератори ─ головні редактори газети “Друг читача” Брати Капранови

Персона травня:

Віктор Мороз ─ головний редактор журналу “Сучасність”

Наприкінці травня вийшов перший оновлений номер журналу “Сучасність” ─ ще донедавна легендарного видання, яке формувало національну еліту та слугувало читачам містком до Європи.

“Сучасність” ─ місячник літератури, мистецтва, суспільного життя, виходив від 1961 впродовж трьох десятиліть у Мюнхені, а потім у США. Від січня 1992 року –“Сучасність” виходила в Києві. З низки різних причин читач з початку цього року не бачив “Сучасності” ─ аж дотепер.

Дякуючи новим засновникам та видавцям – Українському інституту національної пам’яті та Фонду підтримки молодіжних демократичних ініціатив – часопис виходить знову, і претендує найближчим часом стати найкращим, найзмістовнішим і найоригінальнішим журналом України.

Про концепцію та стратегію “нової” “Сучасності” розповість на “Книжковому травні” у Главреді головний редактор журналу Віктор Мороз.

Подія травня:

Форум Видавців уперше відбувся в Києві

Від 23 до 25 травня Міжнародний Форум Видавців уперше проходив у Києві. Книжкові стенди розташовувалися у галереї “Лавра”, а 24-25 травня, під час святкування Днів Києва, Форум поширився на Хрещатик. У рамках Форуму відбувся літературний фестиваль “Книга ─ це зброя”.

Впродовж 15 років Форум Видавців щовересня відбувається у Львові. Цей ярмарок ─ найбільший в Україні, і щороку він набуває все більшого розмаху. На чотири дні Форуму Львів стає книжковою столицею України. 2007 року на Форум приїхало 785 видавництв, відбулося 248 книжкових акцій, літературний фестиваль відвідали 32 закордонних автори. Цього травня Міжнародний Форум Видавців уперше відбувся в Києві.

Чи стане Форум Видавців у Києві традиційним? Чим відрізняється столична публіка від львівської? Які перспективи та проблеми має Київський Форум? Про все, що вас цікавить, дізнайтеся від арт-директора Форуму Видавців у Києві Михайла Бриниха під час “Книжкового травня” у Главреді.

Книжка травня:

“Лоліта” Володимира Набокова

“Заборонений плід”, “скандальна” та “порнографічна” “Лоліта” була до цього часу доступною читачам лише у авторському перекладі російською. Знаючи те, як прискіпливо Володимир Набоков ставився до перекладів своїх творів, видавництво “Фоліо” все-таки ризикнуло взятися за видання книжки українською.

Про особливості перекладу Набокова українською розкаже на “Книжковому травні” у Главреді перекладач “Лоліти” Петро Таращук.

АНОНСИ книжкових подій на червень:

  • У Києві відбудеться нагородження переможців конкурсу романів, кіносценаріїв та п’єс “Коронація слова ─ 2008”.
  • В Одесі на Дерибасівській відбудеться книжкова виставка-ярмарок “Зелена хвиля”.
  • У Києві на Співочому полі відбудеться етнофестиваль Країна Мрій, у рамках якого вперше заплановано літературну програму.

Проект “Книжкові сезони” ─ канал постійного зв’язку між персонами, причетними до літературного життя країни та громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук! Живе спілкування з авторами найрезонансніших книжок та організаторами найбільших книжкових подій. Анонси найважливіших. Віднині ви ─ в курсі книжкового життя України.

Організатори ─ медіа-холдинг “Главред-медіа”, газета “Друг читача”. Інформаційний партнер ─ Арт-Вертеп (artvertep.com)

Вхід вільний. Акредитація бажана.
Усі акредитовані журналісти отримають “Лоліту” Набокова у подарунок від видавництва “Фоліо”
Контакти: 467 50 24, 8(066) 403 93 78 ─ Тетяна Самчинська  (Е-mail: d_ch@skrynia.com.ua)

 

Про авторів

Книжкові сезони , , Форум видавців , Брати Капранови

Додав Art-Vertep 29 травня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска