Увійти · Зареєструватися
 

Львів / Фестиваль "Зашків - земля героїв" на батьківщині Євгена Коновальця

16-17 ЧЕРВНЯ

в селі Зашків, Жовківського району Львівської області
Вхід вільний!

16-17 червня на малій батьківщині полковника Корпусу Січових Стрільців Євгена Коновальця, в селі Зашків, Жовківського району Львівської області за підтримки голови Львівської обласної ради Олега Панькевича та депутатів облради відбудеться патріотичний фестиваль «Зашків – земля героїв». Хед-лайнером фестивалю буде київський гурт «Тінь Сонця».

У програмі фестивалю виступи вокально-хореографічних колективів художньої самодіяльності, спортивні ігри та забави, святкова ватра, смолоскипна хода та українська дискотека.

На фестивалі за порядком стежитимуть дружинники, адже на святі заборонене спиртне, тютюн та будь-які наркотична речовини.

Окрім того, Зашків є прикладом того, як односельчани вшановують своїх героїв. Кожен учасник та гість фестивалю матиме змогу ознайомитись із життєвим шляхом одного із ідеологів українського націоналізму Євгена Коновальця.

 

Наприклад в селі діє храм Святого Архистратига Михаїла, в якому свого часу молилася родина Коновальців та й сам полковник. Цікавий цей храм є ще й тим, що орієнтовно 1925 року під час освячення іконостасу його відвідав Митрополит Андрей Шептицький.

 

Біля храму є могила полеглих «За волю України, за владу народу». Могила є символічною і має меморіальну таблицю з прізвищами усіх односельців, які були в загонах Січових Стрільців, в УПА та тих, хто загинув у радянських таборах.

З цього приводу голова Львівської облради Олег Панькевич зауважив: «Це правильно та дуже добре, що мешканці Зашкова пам’ятають своїх односельців, які віддали життя за Україну. В багатьох селах ці прізвища втрачені, але ми будемо робити все можливе щоб їх віднайти».

 

Окрім того, в селі діє історико-меморіальний музей Євгена Коновальця, який облаштували в родинній садибі Коновальців. У музеї зберігаються речі родини, зокрема вишита серветка мами полковника Коновальця, родинні меблі, документи, військова форма.

 

Цінним експонатом є колекція військових відзнак упорядкована та зібрана Михайлом Дмитрівом. У колекції є 147 нагород з різних етапів боротьби за Українську Державу.

Фото - Гал-інфо.

 

Про авторів

Євген Коновалець

Додав ceny bab 13 червня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска