Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Фестиваль Stare Misto 2013

08-09 ЧЕРВНЯ

Стадіон "Україна" (вул. Липова алея, 5)

Після перерви в 2012 році, викликаного проведенням Євро-2012 в Україні, фестиваль Stare Misto повертається з новими силами, з новими артистами, з новими враженнями!

Вперше фестиваль Stare Misto проходитиме 2 дні - 8 і 9 червня. Глядачі львівського стадіону «Україна» зможуть побачити групи з України, Білорусі, Росії, Німеччини, Іспанії-Аргентини, Сербії, Фінляндії, Великобританії.
Завдяки ініціативі і заступництву компанії «Перша приватна броварня», Stare Misto 2013 порадує меломанів найпотужнішим фестивальним складом і 18 годинами самої якісної музики. Вже відомі майже всі учасники фестивалю, це ДДТ, Goran Bregovic, IAMX, The Subways, Leningrad Cowboys, Che Sudaka, Feedlers Green, Ляпіс Трубецькой, а також кілька груп, назви яких організатори фестивалю зберігають у таємниці. І потрібно пам'ятати про те, що місто проведення фестивалю Stare Misto 2013, Львів - це туристична перлина і один з найкрасивіших міст Європи. Так що крім задоволення своїх музичних потреб, гості фестивалю зможуть насолодитися архітектурними красотами Львова, а відпочиваючи від божевільного драйву рок-концертів, посидіти і поділитися враженнями від виступу улюблених груп в затишних закладах за чашкою кави і не тільки ...
Рок-фестиваль Stare Misto вперше був проведений у 2008 році у Львові. Перший фестиваль був безкоштовний, проводився на міській площі і зібрав більше 30 000 глядачів. Хедлайнерами фестивалю виступили українські гурти ВВ і Океан Ельзи.
У 2009 році фестиваль стає платним (зберігши доступні ціни на квитки). Фкстіваль стає міжнародним і переїжджає на футбольний стадіон «Україна», розташований в центральній частині міста. Склад фестивалю 2009: Madheads XL, Гайдамаки, ВВ, Сплін (Росія), Korpiklaani (Фінляндія), Gogol Bordello (США). Для знаменитої джипсі-панк групи Gogol Bordello, лідером якої є виходець з України Євген Гудзь, цей виступ став першим концертом на великій сцені в Україні. Фестиваль відвідало близько 7500 осіб.
У 2010 році фестиваль Stare Misto знову проходить на стадіоні «Україна», оскільки саме ця локація є оптимальною для проведення фестивалю з одного сценою (по розташуванню, по наявності готової інфраструктури). Хедлайнерами фестивалю виступили всесвітньо відомий балканський композитор і музикант Горан Берговіч і найпопулярніша поп-рок група СНД Океан Ельзи. Також на фестивалі відбулося перше в Україні виступ культової і екстравагантної групи IAMX, сольного проекту британця Кріса Корнера, об'єднав музикантів з Великобританії, Німеччини та Іспанії. Надалі ця група стала постійним гостем фестивалю. На фестивалі також виступили канадська панк-група The Dreadnoughts і британці Urban Voodoo Machine. Фестиваль викликав підвищений інтерес, зібравши більше 16 000 чоловік, половина з яких приїхали з інших міст.
У 2011 році хедлайнером фестивалю став знаменитий режисер Емір Кустуріца, зі своїм The No Smoking Orchestra, а крім повторно відвідали Львів IAMX на фестивальній сцені виступили The Poets of the Fall (Фінляндія), Rotfront (Німеччина), La Phaze (Франція). Фестиваль Stare Misto в черговий раз продемонстрував високий рівень організації та обслуговування своїх гостей, яких було близько 10 000 чоловік.
За словами організаторів, за останні 5 років у фестивалю Stare Misto сформувалися деякі особливості, які стали свого роду візитною карткою цього свята гарного настрою. По-перше, це доступні ціни. По-друге, це об'єднання в рамках одного заходу груп, що представляють різні країни і різні музичні стилі. Організатори орієнтуються саме на створення спільної унікальною і неповторною атмосфери, і при підборі груп оцінюють не тільки і не стільки медійну розкрученість виконавців, а саме якість виступу наживо.
  • ДДТ (Росія)
Легендарна рок-група на чолі з одним із найбільш харизматичних музикантів пострадянського простору Юрієм Шевчуком вперше гратимуть на фестивалі Stare Misto. ДДТ - унікальний колектив, який вже більше тридцяти років перебуває в авангарді російськомовної рок-музики, з кожним своїм альбомом завищуючи планку якості музичного матеріалу, знаходячи нових шанувальників, одночасно примудряючись не розгубити вірних друзів по духу в довгому і тернистому творчому шляху. Мають у своїй обоймі багато дійсно дуже популярних і відомих пісень. Їх завжди цінували за тверду і принципову позицію, за їхню наполегливість у донесенні її до слухачів, за новаторство і непохитність. Після виходу альбому «Інакше» в кінці 2011 року, група переживає другу молодість. Як-ніби й не було за спиною успішної рок-кар'єри, двадцяти студійних альбомів, всенародного визнання, поклоніння, цитування і оспівування. У новій концертній програмі музиканти ДДТ зробили черговий прорив у якості звуку і сценічної постановки. Альбом записувався в лондонській студії Metropolis, а саунд-продюсером виступив Мурад Мазен, відомий своєю співпрацею з Bjork, Guano Apes, Muse.
Юрій Шевчук, як справжній творець постійно знаходиться в пошуку нових форм, еволюціонує, а його активна громадянська позиція постійно змушує його не стояти на місці і проектують його погляд на нові способи самовираження. Йому все також близька соціальна спрямованість лірики, все також важлива глибина і не банальність текстів, йому все також цікаві нові форми подачі сучасної рок-музики. І як говорить сам Ю. Шевчук - ДДТ це не група, це оркестр, зі своїм неповторним рок-н-рольним звучанням і неймовірною енергетикою.
  • Goran Bregovic (Сербія)
Геніальний сербський музикант і композитор, всесвітньо прославився як автор музики до фільмів, а також один з найвідоміших пропагандистів балканської музики, зі своїм галасливим оркестром Wedding and Funeral Orchestra вдруге відвідає фестиваль Stare Misto. Музика Горагна Бреговича несе в собі боснійські, сербські та циганські теми і об'єднує в собі звуки циганського духового оркестру з традиційної болгарської поліфонією, танго, а також сучасну поп-музику з електрогітарами, і яскраво вираженою перкусією. Вважає себе югославом, аргументуючи це тим, що його батько хорватського походження, мати сербського, а дружина - мусульманка. Міжнародний успіх прийшов до Бреговичу завдяки фільмам з його музикою, в першу чергу фільмів Еміра Кустуріци («Час циган», «Арізонська мрія» (за участю Iggy Pop), «Андерграунд»). Наступний проект, музика до фільму Патріса Шеро «Королева Марго», знову мав величезний успіх. Фільм отримав дві нагороди на Канському фестивалі. Брегович пише музику до фільмів з кінця 1970-х. Його саундтреки насичені елементами балканської і циганської традиційної музики з духовими інструментами в поєднанні з соковитими басами і бітами. Композитора кілька разів звинувачували в крадіжці циганської і балканської музики і порушенні авторських прав. Концертна програма Горана Бреговича на фестивалі Stare Misto складатиметься з найкращих пісень маестро, а також можна буде почути кілька нових пісень, з заключної частини останнього подвійного альбому "Alcohol", який вийшов у 2012 році і називається "Champaigne for Gypsies".
  • IAMX (Великобританія-Німеччина)
Британо-німецька група IAMX може сміливо вважати концертний майданчик фестивалю Stare Misto своїй домашній. Вони втретє будуть підривати своєю містичною енергетикою глядачів фестивалю Stare Misto. Українська публіка дуже тепло ставиться до творчості Кріса Корнера і співтоваришів, і всі концерти IAMX в Україні незмінно проходять при величезному скупчення шанувальників цього колективу. IAMX роблять дуже цікавий і якісний музичний продукт, який цілком заслужено зайняв свою нішу на світовому музичному ринку. Лірика текстів Кріса Корнера присвячена таким неоднозначним темам як декадентське світогляд, відчуження, релігія і секс, так само присутні алюзії на політичні теми. Незвичайний зовнішній вигляд учасників групи, приголомшливо красивий відеоряд, неймовірна концертна енергетика - це все складові успіху групи. 22 березня 2013 у IAMX вийшов новий альбом "The Unified Field", пісні з якого вперше укріанскіе шанувальники групи почують саме на фестивалі Stare Misto.
  • The Subways (Великобританія)
Рок-н-рольний гімн «Rock & Roll Queen» від британців The Subways - це приклад справжнього рок-божевілля і саме та пісня, яка моментально ввела ще дуже молоду групу в Зал Слави Рок-н-Ролла! The Subways грають інді-рок і наразі мають за плечима 3 повноцінних альбоми, величезну армію фанатів у всіх куточках земної кулі і безліч живих виступів на найгучніших музичних фестивалях, таких як Glastonbury, Rock Im Park, Lollapalooza, Rock Am Ring і мн . ін
І ось тепер, до величезної радості українських любителів актуального рока, британці добралися і до нашої країни, і можна не совмневаться, що їх божевільне виступ у рамках фесту Stare Misto змусить весь стадіон в одному пориві відриватися і підспівувати самим відомим хітам команди!
Che Sudaka (Аргентина-Колумбія-Іспанія)
Жанр, в якому грають молодецькі латинські музиканти в групі Che Sudaka називається «mestizaje music», він поєднує в собі традиційні стилі Південної Америки та Іспанії з додаванням реггі, ска, панку, хіп-хопу. У 2012 році Che Sudaka виповнилося 10 років з дня утворення, вони перевалили за позначку в 1000 концертів та відвідали зі своїм шоу 23 країни. А хто б міг подумати в 2002 році, що ці аргентинські і колумбійські музиканти, що зійшли без документів в середземноморському порту Барселони, стануть відомими? Але наполеглива праця, відмінний музичний матеріал і віра в себе допомогли групі досягти світового визнання і займатися улюбленою справою. Che Sudaka мають репутацію однієї з найбільш потужних і божевільних живих груп у світі! У них в послужному списку значиться співпраця з Manu Chao і Amparanoia.
  • Fiddler's Green (Німеччина)
Fiddler's Green - німецька рок-група. Працює у стилі, який вони самі називають Irish Independent Speed ??Folk - химерної суміші рок-і панк-рок музики та традиційних народних ірландських мелодій (Celtic Folk). Останнім часом, у власному матеріалі група все далі йде від фолку, і починає переважати вплив готичного року. У 2010 році група відсвяткувала 20-річчя існування. Мають за плечима 14 альбомів і 3 ДВД.
Leningrad Cowboys (Фінляндія)
Одні з найбільш ексцентричних і незвичайних музикантів, культова фінська група з багатою історією. Leningrad Cowboys - це чотири золотих альбому, гучні суспільно-культурні акції, фантасмагоричний глем-імідж: півметрові лаковані рокабілльние коки і не менш довгі гострі носки черевиків, чорні окуляри, строгі костюми з орденськими планками, плюс фантастичної форми квітчасті гітари. Перший час група носила назву Sleepy Sleepers, в її репетуар входили кавер-версії пісень західних рок-груп, а також аранжування російських народних пісень. У 1989 році музиканти отримали запрошення знятися у фільмі Акі Каурісмякі «Ленінградські коввбоі їдуть в Америку», присвяченому пригодам сибірської групи, що відправилася на гастролі до Америки і Мексики. Фільм був показаний в 24 країнах світу і після цього популярність групи стала божевільною. За більш ніж 20 річну кар'єру, Leningrad Cowboys відіграли більше 1000 концертів в 60 країнах світу. Вони виступали з Ансамблем пісні і танцю Червоної Армії на «Total Balalaika Show», прем'єра котрого зібрала в Гельсінкі більше 70 тисяч глядачів. Вони валили в шок глядачів церемонії MTV Music Awards своїм виступом з класичним оркестром. Вони справжні музичні фріки і ексцентрики, їх живі виступи чудово ілюструють собою, яким повинен бути справжній драйвовий концерт!
  • Ляпіс Трубецькой (Білорусь)
Ляпіс Трубецкой - це головний, а може бути, і єдиний предмет білоруського музичного експорту. Найвідоміша рок-група Білорусі дає концерти по всій російськомовної ойкумені - від Риги до Новосибірська, від Москви до Тбілісі, і незмінно збирає аншлаги. При цьому у себе на батьківщині група Ляпіс Трубецькой не виступала вже майже 3 роки - концерти групи, а також згадки про неї в теле-і радіоефірі, знаходяться під негласною забороною влади. На початку нульових Ляпіс Трубецькой вважався, швидше, піп-командою - але в 2007 році у свідомості її лідера відбулася революція. Сергій Міхалок переглянув свої погляди на життя, радикально змінився сам (навіть зовні, кинувши пити, зайнявшись спортом і схуднувши на 30 кг) і до невпізнання змінив творчість своєї групи: тепер Ляпіси знаходяться в авангарді рок-альтернативи.
1 травня 2012 вийшов останній на сьогодні альбом групи - "Робкор", і в блогосфері його відразу ж охрестили "саундтреком до революції". 1 березня 2013 стартував Респект-тур Lyapis Crew, який "Ляпіси" вирішили присвятити своїм фанам. У рамках цього туру група відіграє свій драйвовий концерт на фестивалі Stare Misto 2013.

Програма фестивалю:

8 червня:

14:00 - Початок
14.30 - Український гурт
15:45 - Ляпіс Трубецкой
17:00 - Che Sudaka
18:30 - Archive
19:45 - IAMX
21.30 - Goran Bregovic

 

9 червня:

14:00 - Початок
14:30 - Український гурт
15.45 - Fiddler's Green
17:00 - Leningrad Cowboys
18:30 - The Subways
20:00 - Kaiser Chiefs
21:30 - ДДТ

КВИТКИ

Фан-зона 1 на два дні: 300 грн
Фан-зона 1 на один день: 160 грн
Фан-зона 2 на один день: 90 грн

Фан-зона 2 на два дні не продається. Фан-зона 1 продається як на два дні, так і на кожний з днів окремо.


Місце продажу:
Каса №1 – «Квітка» - пл. Ринок 14 
10:00 – 22:00

Інформація та замовлення:
(032) 253-05-35
(093) 0000-791
(097) 0000-791
(066) 0000-791
Замовлення квитків в інші міста: (032) 253-03-63

 

Про авторів

Фестиваль Старе Місто

Додав nady вчора о 11:21

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска