Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / ХІІ Фестиваль Давньої Музики "З-над берегів Дунаю"

22-29 ЧЕРВНЯ 19:00

Гарнізонний храм Свв. Петра і Павла (вул. Театральна, 13); Храм Св. Лазаря (вул. М. Коперніка, 27); Будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8)
На всі концерти, крім в Будинку органної та камерної музики, вхід вільний!

ХІІ Фестиваль Давньої Музики 
"З-над берегів Дунаю"

Із 22 по 29 червня у Львові відбудеться Дванадцятий Фестиваль Давньої Музики. 
Цього року фестиваль проходитиме під гаслом "З-над берегів Дунаю".


У концертних залах Львова звучатимуть вишукані шедеври 17-18 століть у виконанні солістів і ансамблів з Австрії, Норвегії, Росії, Польщі, України.
Концерти відбудуться у Гарнізонному храмі Петра і Павла, Храмі Св. Лазаря (вхід вільний) і Будинку органної музики (квитки у продажу).

На сьогодні Фестиваль Давньої Музики - єдиний в Україні захід, що в такому об’ємі і на такому професійному рівні представляє музику різних європейських країн від середньовіччя до класики – вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну.

Фестиваль відкривається Концертом-реквіємом пам’яті борців за волю України – від давніх до найновіших, і в його програмі прозвучать твори української церковної музики 16-20 ст. у виконанні ансамблю “A cappella Leopolis”.

Також у програмі: шедеври сольної та ансамблевої австрійської і німецької музики 17-18 ст. , перлини вишуканої лютневої музики барокової доби, музика “золотої доби” європейського класицизму та ін.

Окрім того, у межах фестивалю відбудеться спеціальне засідання Моцартівського товариства у Львові, присвячене музиці родини Моцартів та традиціям її виконання у Львові. 

Програма та докладна інформація:

XIIФестиваль Давньої Музики у Львові З-над берегів Дунаю”  (червень 22-29, 2014)

неділя 22 червня, 19.15

Гарнізонний храм Свв. Петра і Павла
(вул. Театральна, 13)

КОНЦЕРТ-РЕКВІЄМ пам'яті борців за волю України

A cappella Leopolis (Львів)
диригент: Людмила Капустіна

понеділок 23червня, 19.00

Хорова школа “Дударик”. Храм Св. Лазаря (вул. М. Коперніка, 27)

БАХ І ЙОГО СИНИ

Kiev-Baroque Ensemble (Київ)

вівторок 24червня, 19.00

Будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8)

АВСТРІЙСЬКА ОРГАННА МУЗИКА: ВІД БАРОКО ДО РОМАНТИЗМУ

Надія Величко, орган (Львів)

середа 25червня, 19.00

Хорова школа “Дударик”. Храм Св. Лазаря (вул. М. Коперніка, 27)

СКРИПКОВІ ШЕДЕВРИ З ЕПОХИ ВИСОКОГО БАРОКО

Олександр Пільчен, барокова скрипка (Норвегія/Росія)
Анна Іванюшенко, клавесин (Львів)

четвер, 26 червня, 19.00

Будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8)

Membra JESU Nostri PATIENTIS SANCTISSIMA

Сімкантат Д. Букстегуде
A cappella Leopolis (Львів)
Смичковий консорт під керівництвом Назара Кожухаря (Росія/Україна)

п‘ятниця, 27 червня, 19.00

Хорова школа “Дударик”. Храм Св. Лазаря (вул. М. Коперніка, 27)

МУЗИКА ДЛЯ БАРОКОВОЇ ЛЮТНІ З ВІДЕНСЬКИХ НОТОЗБІРЕНЬ

Бернгард Гофштеттер, лютня (Відень)

субота, 28 червня, 17.00

Хорова школа “Дударик”. Храм Св. Лазаря (вул. М. Коперніка, 27)

БАТЬКИ І ДІТИ ВІДЕНСЬКОГО КЛАСИЦИЗМУ

Божена Корчинська, сопілка (Львів)
Світлана Шабалтіна, клавесин, фортепіано (Київ)
Анна Іванюшенко, фортепіано(Львів)

неділя,29 червня, 19.15

Гарнізонний храм Свв. Петра і Павла (вул. Театральна, 13)

МУЗИКА З ЧАСІВ ОБОРОНИ ВІДНЯ 1683 РОКУ

Королівські фанфари (Варшава/Краків)
Смичковий консорт під керівництвом Назара Кожухаря (Росія/Україна)

Про Фестиваль

Музичне життя нашого міста сьогодні вже неможливо уявити без традиційної події – Фестивалю Давньої Музики у Львові. Фестиваль ще відносно молодий (започаткований 2003 року), але вже став частиною історичного комплексу міста, а музика з фестивальних концертів настільки природньо відлунює у львівських палацах і храмах, що, здається, долинає до нас із глибини минулих століть.

На сьогодні це єдиний в Україні фестиваль, що в такому об’ємі і на такому професійному рівні представляє музику різних європейських країн від середньовіччя до класики – вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну.

Протягом минулих років фестиваль відвідали виконавці з Швеції, Швейцарії, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Чілі, США, Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі, Росії, Білорусі, України. Фахівці від давньої музики не лише виступають в концертах, але й надають консультації та проводять курси майстерності, що сприяє розвитковіісторичного виконавства в Україні.

Неповторний мистецькийсвіт фестивалю сформувалийого тематичні сесії останніх років – щоразу фестивальна програма вибудовуваласьнавколо основної ідеї, переважно пов'язаної з музичною культурою нашого реґіону. Протягом кількох минулих років Фестиваль Давньої Музикипроходив під гаслами “Львів-750” (2006), “З часів Речі Посполитої” (2008), “З часів Гетьманщини” (2009), “Музичний Львів і спадщина Габсбурґів”(2010), “Слідами Львівської лютневої табулатури”(2011) та ін.

Цьогорічний, XII Фестиваль Давньої Музики у Львові, буде проводитись під титулом “З-над берегів Дунаю”.

Найновіші події в Україні не могли не відобразитися в програмі цьогорічного фестивалю давньої музики, що сам по собі, здавалось би, декларує непричетність до сучасності, позачасовість і аполітичність. Фестиваль відкривається Концертом-реквіємом пам’яті борців за волю України – від давніх до найновіших, і в його програмі прозвучать твори української церковної музики16-20 ст. у виконанні ансамблю “A cappella Leopolis”. Концерт відбудеться на підтримку спорудження по вул. Князя Романа каплиці-пам’ятника “Борцям за Україну”, що його ініціює Львівська обласна організація “Меморіал” ім. В. Стуса.

Шедеври сольної та ансамблевої австрійської і німецької музики 17-18 ст. будуть виконані у концертних програмах норвезько-російського скрипаля Олександра Пільчена і Київського Барокового Ансамблю (Kiev-Baroque Ensemble).

Перлини вишуканої лютневої музики барокової доби, що творилисьрепрезентантами різних національностей з придунайських теренів габсбурзької корони і поволі осідали у віденських нотозбірнях, представить слухачам спеціальний гість фестивалю Бернгард Гофштеттер, відомий віденський лютніст, який прибув на запрошення Представництва OEAD (Австрійсько їслужби обміну) у Львові.

Музика “золотої доби” європейського класицизму (“мангаймська школа”, В. А. Моцарт та ін.) прозвучить в камерному вечорі клавесиністки/піаністки Світлани Шабалтіної і сопілкарки Божени Корчинської а також – дещо несподівано – в програмі органної музики у виконанні Надії Величко.

Дві монументальні програми відбудуться за участю смичкового консорту барокових інструментів (Росія/Норвегія/Україна) під керівництвом колишнього киянина Назара Кожухаря – у виконанні циклу з семи кантат Д. Букстегуде його партнером буде ансамбль “A cappella Leopolis”, а заключна програма фестивалю (“Музика з часів оборони Відня 1683 року”) буде виконана разом з польським ансамблем барокових труб і литавр “Королівські фанфари” та клавесиністкою Анною Іванюшенко, яка також бере участь і в інших концертних програмах.

В межах фестивалю відбудеться спеціальне засідання Моцартівського товариства у Львові, присвячене музиці родини Моцартів та традиціям її виконання у Львові.

Проведення ХII Фестивалю Давньої Музики у Львові підтримали Представництво OEAD (Австрійської служби обміну)у Львові, Австрійський культурний форум у Києві, Львівська облдержадміністрація, Львівська міська рада, а також меценати і партнери фестивалю – Компанія “Оптика Нова”,“Мистецьке об’єднання “Дзиґа”, Компанія “Konica-Minolta Україна”, Кав’ярня-галерея “Штука” та інші інституції,за що організатори фестивалю складають їм велику подяку.

Організатори фестивалю бажають слухачам зануритися в чарівний світ давньої музики і отримати високу насолоду від концертів.

 

Про авторів

Фестиваль давньої музики ,

Додав ceny bab 14 червня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска