Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Львів / Виставка проекту «Колекція» Габріела Булеци

15-30 ЛИСТОПАДА

галерея "Дзиґа" (вул. Вірменська, 35)
Вхід вільний

15 листопада, п'ятниця, о 17:00 у галереї "Дзиґа" (Львів, вул. Вірменська, 35) відкриється проект  "Колекція" ужгородського художника Габріела Булеци. Експозиція триватиме до 30 листопада. Вхід вільний. 


Габріел Булеца

Народився у 1952 році в м.Ужгород.
Закінчив Ужгородський державний університет (1975).
Член спілки художників України з 1989 року.
Учасник закарпатських, українських і міжнародних вситавок та пленерів.
Лауреат премії ім. Й.Бокшая та А.Ерделі.


"Колекція" (коротко)

Мистецтво у пошуках об’єкту творчості, часто обходить увагою науку, хоча й користується винайденими нею знаряддям, скажімо, відеокамерою. Та наука теж може стати темою мистецтва, тобто алгебру можна перевіряти гармонією.

У цьому проекті побудована тотальна тлумачна система матеріального світу, що охоплює усі її явища, від ранкових, осінніх, грибних дощів, до порядку атомів у молекулі.

Ми створили музей матерії, в якому вона представлена у вигляді препарованої часточки, що є славою науці, і реабілітуємо алхімію, як першу спробу поєднання сухої науки з поезією. Пошуки філософського каменю є поемою.

Знаменита акула Херста, це тільки експонат зоологічного музею, в якому можна підгледіти за існуванням форми після смерті духу.

Навіть виставлена на  наших демонстраційних стендах червона фарба, яка імітує кров, кров’ю і являється. Чи усе ж вважати її підміною? У цьому є й інтрига процесу споглядання.

У своїй книзі про Пікассо, Брашшаї згадує, що метр цілком серйозно розглядав лайно  у якості художнього матеріалу. Проект «Колекція» це збірка матерії, де вона систематизується, класифікується, гуртується, як підсобний матеріал, підручник актуального митця.

Нехай нікого не вводить в оману така архаїчна деталь, як сірникова коробка. Це тільки модульний контейнер, для складування матеріалу, а білий планшет - нестандартний піддон. Наші терени загалом архаїчні, а те, що у нас закрили останню сірникову фабрику, не спинить процес пізнання світу.
 

  Ужгород, 2013 Габріел Булеца

 

Про авторів

Мистецьке об'єднання Дзиґа

Додав nady 19 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска