Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Концерт козачого ансамблю "Козаки Поділля"

29 ЧЕРВНЯ 19.00

Театр ім. М. Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)
вартість треба уточнювати

Свою творчу біографію лауреат і дипломант республіканського і багатьох міжнародних конкурсів і фестивалів ансамбль "КОЗАКИ ПОДІЛЛЯ" розпочав у 1938 році в м. Кам’янець-Подільському. Це був перший колектив створеної у цьому ж році Хмельницької обласної філармонії.

Спочатку це була "хорова капела, до якої увійшли кращі представники художньої самодіяльності і кілька професійних артистів" (газета "Чевоний кордон" від 24.11.1938 р.), а першим керівником капели був талановитий симфонічний диригент Тбіліської консерваторії Борис Світличний.

За весь період творчої діяльності колектив вписав яскраву сторінку в літопис культурного життя подільського краю. Лише за керівництва М. Балеми і його соратників (В.Ярецького, В. Глушенкова, Ю. Авдієвського, Б. Кокуленка, Д. Голуба, О. Єфімчук, Д. Пасічника, Б. Балеми) в ансамблі створено і реалізовано низку різнотематичних концертних програм: "НИВАМИ ПОДІЛЬСЬКИМИ", "КРАСО УКРАЇНИ, ПОДОЛЛЯ", "У НЕДІЛЮ НА РИНОЧКУ", "ШЕВЧЕНКІАНА", народна опера "ВІЧНИЙ ЕТАП" — про Устима Кармалюка (лібрето П. Гірника), "УКРАЇНА, ЛЮБОВ, МАЙБУТТЯ...", "ПОДІЛЬСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ", "МИ ЄСТЬ НАРОД!", "ВАША ВЕЛИЧНОСТЕ, ЖІНКО!", "ПРОРОК" — за творами Т. Г. Шевченка, “КОЗАЦЬКА РАДА” і багато інших...

Колектив ансамблю постійно націлений на нові творчі ідеї, шукає нові форми роботи, популяризації музичної культури, плекає паростки любові до рідного краю, до України.

 

Про авторів

Хмельницька філармонія

Додав OksanaY 08 червня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска