Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сонцекльош Празднік (2011 р.) 4,32 Mb
Сонцекльош Лебеденко (2009 р.) 8,11 Mb
Сонцекльош «Леночка» (2007 р.) 3.80 Mb

Львів / Презентація нового альбому гурту "Сонцекльош" у Етноклубі

13 ВЕРЕСНЯ 20.00

Арт-кафе "Квартира 35" (вул. Вірменська, 35 ("Дзиґа", 2-ий поверх)
25 / 50 грн.

У вівторок 13 вересня в Етноклубі набутків відбудеться концерт київського етно-кабаре “Сонцекльош”, що презентуватиме свій новий альбом «Герої».

До збірки, над якою музиканти працювали більше року, увійшло 12 пісень.

Як і в попередньому доробку гурту — альбомі «Олено, не плач!», у «Героях» ретро 30-х, народні українські, ромські та балканські мотиви поєднані з джазом, ска, латино та іншими стилями.

Гурт утворився у 2005 році. Стиль колективу самі музиканти визначають, як етно-кабаре та нео-ретро. Чому «нео» і чому «ретро»? Розгадка надзвичайно проста: Сонцекльош – чи не єдині у світі, хто наші корінні співи запаковує в обгортку ретро–стилістики 20-х–30-х років минулого століття, але робить те все цілковито за сучасними приписами звукотворення. У підсумку виходить і не зовсім нове по-старому, і не зовсім старе по-новому, а ось нео–ретро – саме те!

У музичній основі пісень колективу також присутні стилі реггі, джазові та рок-н-рольні елементи, балканські й циганські мотиви. Ну, і що особливо привертає увагу, весь цей музичний ряд служить оформленням для традиційних і фольклорних українських пісень, які в різний час виконувалися в селах і містах нашої країни.

Колектив зібрали навколо себе дві очільниці гурту – Олена Грозовська та Марія Кудрявцева. Нині Гурт регулярно виступає на різних музичних заходах, в клубах, фестивалях. Марія Кудрявцева також входить до складу гурту «Божичі». Репертуар гурту значно завдячує саме етнографічним експедиціям Божичів в різні регіони України (переважно центральної України, Луганщини, Полтавщини, Дніпропетровщини).

Солістки гурту:

Олена Грозовська — мистецтвознавець. Має дві вищі освіти. Фундатор унікальних мистецьких виставок та заходів. Засновник журналу «Антиквар».

Марія Кудрявцева — музичний фольклорист. Збирає та досліджує народні пісні. Співає у фольклорному ансамблі «Божичі» та проектах Олега Скрипки — «Ле Гранд Оркестр» та «Чоботи з Бугая». Саме Марія Кудрявцева довгий час займалась збором і записом багатьох пісень, які часом передавалися тільки з вуст в уста.

Сайт гурту: soncekliosh.com

Сайт Етноклубу: dzyga.com/ethnoclub

Відео: http://www.youtube.com/watch?v=OzV6XaG7HCA&feature=results_main&playnext=1&list=PL4F8C80D98B2D466C

http://www.youtube.com/watch?v=zKw4mO3Fmec

http://www.youtube.com/watch?v=tWCoW91x5Yk

http://www.youtube.com/watch?v=YKcLwm-p1Jg

Набуваймося в добрій манорії!

Вхід: 50 грн., для членів Етноклубу та джаз-клубу – 25 грн.

 

Про авторів

Сонцекльош

Додав OksanaY 12 вересня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска