Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Презентація книжки Катерини Бабкіної на Форумі видавців

16 ВЕРЕСНЯ 18.30

Літературна кав’ярня «Кабінет» (вул. Винниченка,12)

Презентація книги наївних поезії Катерини Бабкіної “Гірчиця” за участі ілюстратора, львівської художниці та дизайнерки Гриці Ерде, відбудеться 16 вересня, у п’ятницю, в рамках XVIII Міжнародного форуму видавців у Львові.

Збірка особистих віршів, ритмічних та римованих, що не містить жодного верлібру і жодного неживого тексту – натомість трошки гумору, гіркоти, відстороненості, жалю, ніжності, живих нелітературних слів та ненормативної лексики.

Автор супровідного слова до текстів – Ю. Андрухович

Оформлення – Гриця Ерде

“Поступово я визначив серед усіх віршів цієї збірки своїх особливих улюбленців. Адже іноді вірші набувають такої здатності ставати улюбленими. Їх запам’ятовуєш рядками, строфами, повністю - й не тому, що навмисне вивчав напам’ять, а тому, що не міг не запам’ятати. (…) Звичайно, в кожного з читачів, а відтак і перечитувачів, список улюблених місць у цій збірці буде свій. Проте в чому всі ми будемо єдині, то це в тому, що Каті Бабкіній абсолютно вдалась інтонація й ми їй повірили. Цей смуток упереміш із іронією, ця легка, немов після шостої кави, гіркота. Зрештою, що таке гіркота, як не та ж іронія якщо ми, звісно, про поезію? А також про невичерпні інтонаційні ресурси української силабо-тоніки, з якими вона протримається ще довго - рівно стільки ж, скільки протримається мова.”

Юрій АНДРУХОВИЧ

Збірка видана Міжнародним поетичним фестивалем Meridian Czernowitz.

 

Про авторів

Катерина Бабкіна

Додав OksanaY 13 вересня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска