Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Концерт пам'яті жертв Голодомору 1932-33

26 ЛИСТОПАДА 18.00

Львівський оперний театр
10 грн.

Мирон Юсипович запрошує на концерт пам'яті жертв Голодомору 1932-33

Із 1998р. зідно з Указом Президента України, четверта субота листопада в Україні – це «День пам'яті жертв Голодомору». Також у цей день в державах, де Голодомор визнаний ґеноцидом українського народу, за традиціями цих країн опускаються державні прапори, відправляються міжконфесійні поминальні служби та відбуваються віче.

Голодомор відносять до найбільших трагедій 20 століття. У ту жахливу зиму від голоду щохвилини вмирало 17 осіб, щогодини – 1000, щодоби – 25 000. В ті роки знищено 10 мільйонів дітей, жінок та мужчин українського народу.

В ці страшні роки землі Східньої України були спустошені. Плоди цієї жахливої події ми збираємо по сьогоднішній день

В день, який в Україні проголошено Днем пам'яті, кожен з нас зобов'язаний вшанувати пам'ять цих невинних жертв. І, напевно, кожен з нас має це зробити, використовуючи ті таланти, які нам дані Богом.

«Я музикант – диригент. І тому, в цей день буду за пультом і буду диригувати «Концерт-реквієм», сказав Мирон Юсипович. «Споконвіку музика – це та субстанція, яка найбільше надихає, умиротворює, єднає. Виконуючи і слухаючи музику ми душевно набираємо сил. Поминаючи жертви Голодомор-у, ми щоразу згадуємо про цей жахливий урок у нашій історії і замислюємося про недопустимість його повторення у майбутньому. Запрошую всіх в Оперний театр, щоб разом поминути невинні жертви Голодомор-у.»

«Вечір-реквієм пам'яті жертв Голодомору».

Твори композиторів. Яків Степовий, Євген Станкович, Самуел Барбер, Томазо Альбіноні, Отторіно Респіґі, Оксана Герасименко

Виконують:

Оркестр Львівської національної опери та балету ім. С. Крушельнийцької

Художнє слово: Софія Федина

Бандура: Оксана Герасименко

Сценічне оформлення: Тадей Риндзак

Диригент: Мирон Юсипович.

Субота, 26 листопада, 2011 р.

Львівський оперний театр

Початок о 18:00 год.

Квитки – 10 грн.

 

Про авторів

Мирон Юсипович

Додав Sh.Ocean 25 листопада 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска