Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / «Кабінетна» зустріч: Ярослав Грицак про Лєшека Колаковського

06 ГРУДНЯ 18:00

кав’ярня-книгарня «Кабінет» (Винниченка, 12)
вхід вільний

Історик, доктор історичних наук, професор Українського Католицького університету Ярослав Грицак розкаже про збірку есеїв славетного польського філософа Лєшека Колаковського «Похвала неконсеквентності». Він упорядкував та написав передмову до книжки. Переклад виконала поетка Богдана Матіяш.

«Не знати, хто такий Колаковський — це великий сором, не читати його — це великий гріх. Ця книжка покликана позбавити пересічного інтеліґентного українського читача одразу від одного й другого», – пише в передмові до книжки професор Ярослав Грицак.

Своє призначення польський іронічний філософ Лєшек Колаковський бачив у тому, щоб бути блазнем при жерцях — тих, хто проголошує великі універсальні теорії. Гумор — це найлегший і найпереконливіший спосіб зізнатися в недосконалості людської натури. А для нас, українців, ця книжка важлива тому, що ми мали одну з найтрагічніших історій і досі не можемо її подолати. Після прочитання цієї книжки, до якої ввійшли найкоротші і найсмішніші есеї Колаковського, ваші уявлення про чесноту бути послідовним зміняться докорінно, адже лише завдяки непослідовності тримається людський рід.

До видання цієї книжки, окрім упорядника, автора передмови і приміток Ярослава Грицака та перекладача і співавтора приміток Богдани Матіяш, долучилися також українські та польські інтелектуали Роман Шпорлюк, Адам Міхнік, Збіґнєв Ментцель, Анджей Менцвель, а також дружина філософа Тамара Колаковська.
 

 

Про авторів

Ярослав Грицак

Додав nady 03 грудня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска