Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Вірші з Фейсбука у тінях і звуках, Або несподівана презентація книги «На каву до Львова»

13 ГРУДНЯ 19:00

театр Леся Курбаса
вхід вільний

Запрошуємо  відвідати унікальний захід від «Видавництва Старого Лева»! Ми доведемо вам, що книжкова презентація може вражати. Тільки в четвер, 13 грудня у театрі Леся Курбаса ви зможете побачити унікальне поєднання поезії, музики та театру тіней. 9 віршів, 9 поетів, 9 музичних творів, 9 унікальних вистав Театру тіней “Див".

«На каву до Львова» - збірка віршів, що поєднує в собі найромантичніші враження від міста Лева українських поетів різних часів. На її сторінках кожен читач відчує атмосферу Львова, його кавовий аромат  та дощовий настрій, зможе пройтись його вузенькими вуличками та завітати на Високий Замок.

Цікава історія створення збірки. Поезії до видання обирали… користувачі Facebook! Головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка на своїй сторінці закликала друзів надсилати улюблені вірші про Львів, як власного авторства, так і роботи українських класиків. З десятків чудових поезій до збірки потрапили найкращі.

На презентації бентежний настрій створюватимуть театр Тіней «Див» та музиканти гурту «Fidel trio-quartet», які створили окремі театральні та музичні композиції під кожен поетичний твір.

Свої власні вірші зі збірки «На каву до Львова» читатимуть зіркові гості. Ми почуємо вишукану поезію у виконанні:

  • Юрка Андруховича
  • Остапа Сливинського
  • Мар'яни Савки
  • Назара Федорака
  • Олени Галети
  • Наталки Криничанки
  • Ігоря Павлюка
  • Ганни Осадко
  • Наталі Трохим

Спеціальний гість: Віктор Морозов

 

Довідка:

«Fidel trio-quartet»

Львівський гурт, який є досвідом декількох музичних течій й співпраці з багатьма музикантами всього світу. Кожен музикант цього гурту має свій великий внесок в розвиток й поширення української і (не тільки) музики різних часів та епох, адже в кожній пісні можна відчути й почути безсумнівний вплив на творчість цього цікавого гурту. Музика, яку грає “FTQ”, можна охарактеризувати як jazz-manouche, acoustic, world-music.

Склад гурту:

Володимир Бедзвін (засновник гурту) –віолончель, вокал.

Гордій Старух – гітара, вокал.

Всеволод Садовий – перкусія, вокал.

Маркіян Турканик – скрипка, вокал.

 

Театр Тіней «Див»

Заснований художниками Олексієм та Людмилою Альошкіними у 1982 році в селі Букатинка Чернівецького району Вінницької області. У 1986 році Театр Тіней офіційно набув звання народного. З 2009 року театр працює у Львові під керівництвом Дарії Альошкіної.

Сцена завішана напівпрозорою тканиною. Загальне світло вимикається і стає темно-темно. А за завісою починається гра. Гра світла і тіні. Чарівні жіночі тіла бавляться з глядачами і закохують у себе. Ці вигини рухаються плавно і творять чарівну мову рухів. Не менш привабливі чоловічі мужні торси утворюють повноцінний ансамбль. Дивна, сильна, ніжна, мелодійна музика доповнює це диво у львівському театральному мистецтві. «Див»- театр тіні й світла, а ще ідей, цікавих людей, талановитих акторів, затишної атмосфери…

 

 

 

 

 

 

 

Про авторів

Мар’яна Савка , Остап Сливинський , Юрій Андрухович

Додав nady 09 грудня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска