Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Вечір пам`яті Ігоря Римарука

03 ЖОВТНЯ 17:00

Літературна кав’ярня «Кабінет» (вул. Винниченка,12)

Рівно рік тому не стало Ігоря Римарука, визначного українського поета.

Народився він 4 липня 1958 року в селі М'якоти Ізяславського району в сім'ї вчителів.

В 1962 році батьки переїхали в село Западинці. Тут він навчався в школі і закінчив її у 1974 році із золотою медаллю. З червоним дипломом завершує і факультет журналістики Київського університету ім. Т.Г. Шевченка.

В 1978 році починає друкувати свої твори в журналах "Дніпро", "Жовтень", в "Літературній Україні".

Після закінчення університету працює в редакції газети "Вісті з України", пізніше - редактор видавництва "Молодь", зав. відділом поезії видавництва "Дніпро".

В 1984 році виходить перша збірка поета "Висока вода". Він стає членом Спілки письменників України. Друга збірка "Упродовж снігопаду" виходить у 1988 році.

В 1991 році виходить збірка "Нічні голоси", в 1996 збірка «Goldener Regen» («Золотий дощ», , видавництво «Brodina», німецькою та українською мовами).

За збірку "Діва обида" (видана в 2000) в 2002 році удостоєний Національної Шевченківської премії.

Багатолітній головний редактор журналу «Сучасність», завідувач редакції сучасної української літератури видавництва «Дніпро». Упорядник антології нової української поезії «Вісімдесятники» (1990, Едмонтон). Був Президент Асоціації українських письменників і радником міністра культури з питань книговидання.

Після того світ встигла побачити ще книга «Бермудський трикутник» (2007). «Сльоза Богородиці» (2008) вийшла вже після смерті поета. Саме її він представляв на одному з останніх своїх вечорів у «Кабінеті». Після того був ще вечір у Національному музеї Т.Шевченка у Києві.

3 жовтня поета не стало.

Усіх, кому був дорогий Ігор Римарук, запрошуємо взяти участь у вечорі пам"яті, який відбудеться 3 жовтня о 17.00 в кав'ярні-книгарні "Кабінет".

Модеруватиме вечір Василь Герасим"юк

 

Про авторів

Ігор Римарук , Василь Герасим’юк

Додав Art-Vertep 30 вересня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска