Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Рівне / Виставка робіт Лілії Соболь «Монументи моєї матерії»

20 БЕРЕЗНЯ - 02 КВІТНЯ

м. Рівне, мистецька галерея «ЗУЗА», м-н Незалежності, 3

Проект "Монументи моєї матерії" – виставка робіт на сакральну тематику в авангардній інтерпретації. Вони виконані у техніках живопису, графіки, рисунку та доповнені інсталяцією. Під час презентації виставки для кращого розуміння концепції використовується відео-арт, фото-арт, поезія, музика, свічки, аромат ладана. Концепція полягає у триєдності Бога, космосу, людини і людського буття зокрема. Адже як Бог є триєдиним: Бог-Отець, Бог-Син, Бог-Дух Святий, так і космос складається з простору, матерії та часу, людина – з духу, плоті та крові, а буття – з народження, життя та смерті.

Молода художниця з Івано-Франківська, що навчається у Львівській Національній Академії Мистецтв, Лілія Соболь, цю триєдність виразила крізь іншу призму – призму правди, гріха та суду.

У картинах "Ангели" вона розкрила образ правди – світлий, чистий та прозорий. Це п’ять робіт, виконаних в техніці графіт по левкасу.

На противагу цим образам виступає серія "Кари Божі". Це символ гріха та темної сторони людського життя. Серія складається з десяти робіт. Техніка – суха голка.

Завершує експозицію живописна композиція "Божий суд". Вона зображає Ісуса Христа та сцени судного дня.

Колорит представлених робіт монохромний. Цю монохромність розбавляє інсталяція "Суд, захист, обвинувачення". Вона яскраво демонструє триєдину концепцію проекту. Складається з трьох символічних постатей, виготовлених з металу та доповнених текстилем. У інсталяції також використані молоко, вода, попіл і вогонь, які мають символічне значення.

Автором віршів використаних в презентації є Лілія Соболь.

Виставка з успіхом вже експонувалась в галереї "Пори року" у Львові та в Івано-Франківському художньому музеї.

Ласкаво просимо на відкриття, яке відбудеться 20 березня о 16:00!

 

Про авторів

Лілія Соболь

Додав Art-Vertep 15 березня 2008

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска