Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Харків / Виставка народного костюму Слобожанщини "ЕтноЕволюція"

22 СЕРПНЯ - 28 ВЕРЕСНЯ 10:00-18:00

вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху
Вхід вільний!

З 22 серпня по 28 вересня 2013 року Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва до Дня Незалежності України презентує виставку народного костюму «Етноеволюція».

Проект «Етноеволюція» спрямований показати спадкоємність  народної традиції у формуванні образу сучасного українця. Він направлений на формування естетичного сприйняття українського костюму як джерела натхнення. Народне вбрання – головна, визначальна етнічна складова українського народу. Український національний одяг є яскравим проявом самої сутності нашої культури. Він накопичує етнокультурну інформацію, яка свідчить про досвід народу, його уявлення про світ, естетичні смаки, міжетнічні контакти.

Основна частина експозиції представляє народний жіночий і чоловічій  костюм Слобідського краю та Полтавщини, а саме оригінальні зразки традиційного українського одягу кінця ХІХ - середини ХХ сторіччя.

Друга частина експозиції розкриває перед глядачем сучасні форми існування української народної традиції в одязі та образах сучасників. До неї входять фрагменти дизайнерських колекцій одягу, реконструкція у вигляді театральних костюмів, стилізований одяг від промислових виробників.

Третя частина експозиції – це фотографії наших співвітчизників,  які у повсякденному житті використовують одяг з народними традиційними мотивами. Це допомагає їм створити індивідуальний внутрішній простір та наблизитися до джерел своєї етнічної самобутності. 

Експонати старовинного одягу для проекту представлені приватними колекціонерами Харкова (Ларисою Лазарівною Григорович, Юрієм Павловичем Дерев’янком,Мирославою Олександрівною Семеновою, Вірою Миколаївною Осадчою, Галиною Василівною Лук’янець, Світланою Петрівною Коноваловою, Катериною Олександрівною Комаровою, Олександрою Ігорівною Тимченко, Артемом Олексієнком) та закладами Харківської області (відділом культури і туризму Сахновщинського району, фольклорним колективом «Вербиченька» Нововодалазького ДБЮТ, фольклорним  гуртом «Муравський шлях», музеєм  «Слобожанські скарби» НТЧ «ХПІ»).

Колекції сучасного одягу представлені Харківською державною академією дизайну та мистецтв, підприємствами  ППФ «Слобожанка» та Фабрикою театрального реквізиту.

Урочисте відкриття виставки – 22 серпня 2013 року о 16.00.

Вхід вільний.

______________________________________________________________

Виставка працює з 10.00 до 18.00, вихідний – неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 700-35-79. E-mail: decor-izo@yandex.ru

Детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua

 

Про авторів

Виставка народного костюму Слобожанщини Етноеволюція

Додав ceny bab 29 серпня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска