Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Ойра та Андрій Кириченко Чи було літо ( 2010 р.) 9,69 Mb
Ойра та Андрій Кириченко На Івана Купала (2010 р.) 5,37 Mb
Ойра та Андрій Кириченко На Йорданці (2010 р.) 9,59 Mb
Ойра та Андрій Кириченко Волики (2010 р.) 9,07 Mb

Харків / Концерт Ойри та Андрія Кириченка (Nexsound) у Харкові

11 КВІТНЯ 19:00

Клуб Jazzter (пров.Театральний, 11/13)
50 грн.

Ойра — любить експериментувати з фольклором, Андрій — крос-жанровий електронний музикант. Диск «Клубок Мокоши » перша спільна робота групи Ойра та А.Кириченко в стилі етнотроніка.

АНДРІЙ КИРИЧЕНКО

Народився в 1976 в місті Харкові, Україна. Музично активний з 1991 як учасник рок-групи. З 1998 починає працювати з електронною музикою. У 2000 Андрій створює Nexsound як платформу для видання експериментальної музики з України. З 2004 Андрій - крос-жанровий експериментальний музикант, що об'єднує акустичну і цифрову естетики, шум і мелодії. До теперішнього часу під всіма псевдонімами Андрій видав близько 40 альбомів на таких лейблах як Spekk/Японія, Staalplaat/Нідерланди, Ad Noiseam/Німеччина, Zeromoon/США, Nexsound/Україна, та ін; має близько 50 видань в музичних збірках; спільні роботи з Francisco Lopez/Iспанія, Kim Cascone/США, Anla Courtis, Sara Lunden/Швеція, Jeff Surak/США, Kotra/Україна, the Moglass/Україна та ін.;

Живі виступи на фестивалях Club Transmediale, GARAGE, Information Wants to be Free, Being the Future/Німеччина, Ultrahang/Угорщина, SKIF/Росія, AudioArt та Unsound/Польща, Rx:tx/Словенія, Rixc/Латвія, Resistance/Словакія, Гоголь-фест/Україна та ін.

У 2006 номінований французьким Qwartz electronic music awards в двох категоріях "Відкриття" і "Найбільш багатообіцяючий музикант" і нагороджений в категорії "Відкриття". У 2006 - 2007 куратор фестивалю “Деталі Звуку”. Куратор українського журналу про сучасну музику “Гуркіт”.

ОЙРА

Жанр: український фольклор в автентичному звучанні, сучасні музичні обробці фольклору та їх стилізація, а також авторські пісні на поезію сучасних українських поетів (С. Жадан, М. Соколян, М. Макуха та ін.)

Склад:

Бреславец Галина – вокал;

Дудинська Наталя – скрипка;

Єфремов Юрко – бас, дульсімер, дримба;

Юха Петро – сопілка, двоянка, хулусі, гітара.

Лауреати виконавських музичних конкурсів і учасники багатьох фестивалів. Учасники музичних проектів з експериментальним театром-студією “Yara Art-Group”, “La Mama” Нью-Йорк, США; театром ім. Ванди Адольфівни; “Афродизиаки” з В. Морозовим і рок-групою “Мертвий півень”; із групою “Lюк”; учасники проектів Ігоря Цікури “Звалище архетипів, або монологи з Платоном” та „Еклезіаст інша абетка”. Учасники різних музичних, театральних і телевізійних українських проектів. У 2008 р. МА “Артвертеп” видала дебютний альбому гурту “Кроковоє колесо”.

Учасники групи мають професійну музичну освіту та більш 10 років займаються збором і глибоким вивченням музичного фольклору України. Галина Бреславець викладач кафедри українського народного співу й музичного фольклору Харківської Державної Академії Культури, Петро Юха музикант Харківської обласної філармонії, Наталя Дудинська музикант Харківського театру музичної комедії.

Що таке “Ойра”? Слов'янський Дух щасливої долі. А ще ввічлива форма звертання до людині в Японії. А може східно-сахалінська назва ялівця. Або такий варіант – ріка в Сибіру. А як вам таке: народності в Монголії й Китаю. Загалом, усі разом, різно-народне, різнодавне, але глобальне.

 

Про авторів

Ойра та Андрій Кириченко , Ойра

Додав Art-Vertep 26 березня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска