Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Харків / Відкриття першого інтерактивного музейного центру для дітей «Книга»

21 ЧЕРВНЯ 15:00

Харківський літературний музей, вул. Фрунзе, 6 (ст. м. «Пушкінська»)

Літмузей відкриває “Книгу” і вирушає в “Гарячий тур довкола світу”

Нарешті у Харкові з'явиться музейний центр для дітей. Інтерактивний освітньо-розважальний центр “Книга” у Літмузеї — логічне продовження давньої роботи цієї інституції з дітьми.

Фантастичний портал з вулиці Фрунзе — в Нарнію, Муммідол, Небутляндію або й цілком реальний Стокгольм чи глостерширські ліси: в захопливу мандрівку з казковими героями запрошує юних харків'ян Літературний музей.
Тут 21 червня 2014 року о 15:00 відкриється перший у Харкові інтерактивний музейний центр — “Книга”.

У “Книзі”, попри її невеличкий розмір, будуть втілені європейські традиції інтерактивних дитячих центрів. Скажімо, тут, як і в шведському Юнібакені, можна буде побачити хатки на дахах стокгольмських будинків, які надихнули Астрід Ліндґрен на образ житла для Карлсона; або подумки погуляти у парку “Пазлвуд”, який став прототипом літературного Середзем?я Толкієна.

Перша інтерактивна виставка-програма “Книги” називатиметься “Гарячий тур довкола світу: видатні твори дитячої літератури”. Провідниками у фантастичних мандрах стануть для дітей працівники освітнього відділу музею, яким, власне, і належала ідея створення центру; а  проект інтерактивного інтер'єру та його реалізацію виконали молоді харківські архітекори Василіса Щоголева та Богдан Волинський.

“Ми запрошуємо дітей у віртуальні мандрівки як у реальні країни світу — щоб дізнатися про місцевих письменників, їхні твори для дітей та витоки їхнього натхнення, так і до країн фантастичних, які з'явилися завдяки письменникам і тепер прекрасно існують у дитячій уяві, — розповідає завідувачка освітнього відділу Ольга Черемська. — На жаль, в Україні не так багато музеїв мають спеціальні програми і приміщення для дітей, але ми сподіваємося, що хоча б для Харкова ми закладемо перший камінь в майбутній розвиток цього напрямку роботи”.

Освітньо-розважальний центр “Книга” вміщуватиме до 15 відвідувачів водночас. Вартість півторигодинної програми — 30 грн. за усю групу: якщо збереться група з 15-х осіб, то кожному доведеться заплатити аж дві гривні. Ще 5,5 грн коштує власне вхід до літературного музею. Тож вартість є, по суті, умовною.
Інтерактивні заняття будуть розраховані як на групові відвідування і роботу з педагогами, так і на індивідуальні відвідини родин із дітьми.

Про сюрпризи, які очікують відвідувачів на відкритті, творці “Книги” обіцяють розповісти найближчим часом.

“Книга” працюватиме з дітьми 6–12 років від понеділка до суботи з 10.00 до 18.00 за адресою: вул. Фрунзе, 6 (ст. м. «Пушкінська»).
Телефон для контактів: (057) 706 25 79.

Проект здійснюється за підтримки Програми і3 «Ідея – імпульс – інновація» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

З питаннями та уточненнями просимо звертатися
до тимчасового в.о. голови Літературного музею
Марії Заіченко: +380 50 959 39 03, zaichmann@gmail.com

 

Про авторів

Харківський літературний музей

Додав nady 11 червня 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска