Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

ДахаБраха ДахаБраха Baby 2010 6,74 Mb
ДахаБраха Вальс (2009 р.) 14,09 Mb
ДахаБраха Тарілка (2007 р.) 3,19 Mb
ДахаБраха Конопля 3.26 Mb
ДахаБраха За дуби 5.09 Mb

Україна / "ДахаБраха" (Україна) разом з "Port Mone" (Білорусь) відправляються у весняний тур Україною

17-29 КВІТНЯ 19.00

Одеса, Київ, Сімферополь, Харків

ДахаБраха (Україна) і Port Mone (Білорусь) — три унікальні концерти

  • 17 квітня Симферополь, клуб Ірей, вул. Леніна, 25, початок о 20:00, деталі за тел. 0652 620386 та 066 0000704.
  • 27 квітня — Одеса, галерея "Морська", Морвокзал
  • 28 квітня — Київ, Будинок офіцерів, вул. Грушевського, 30/1
  • 29 квітня — Харків, ХАТОБ (Національний академічний театр опери та балету ім. Лисенка), мала зала, вул. Сумська, 25.

Спецподія — 17 квітня Port Mone також виступлять в Симферополі в рамках презентації "АртПоля-Крим", яке готує для вас приємну несподіванку в жовтні цього року. Місце проведення: клуб Ірей, вул. Леніна, 25, початок о 20:00, деталі за тел. 0652 620386 та 066 0000704.

ДахаБраха і Port Mone, найзагадковіші представники української та білоруської незалежних сцен, разом відправляються у весняну подорож у Дністровський каньйон, на місце майбутніх подій фестивалю АртПоле.

Обидва гурти мають давні зв’язки з фестивалем.

АртПоле і ДахаБраха, які виникли майже одночасно, підтримували один одного у своєму розвитку.

ДахаБраха неодноразово виступала на фестивалі, постійно залишаючись однією з найулюбленіших груп фестивальної публіки, адже навіть ставши дуже популярною, не зупинялася в пошуках нових форм і сенсів.

Фестиваль АртПоле також відкрив українській публіці білоруське тріо Port Mone.

Тож саме ці два гурти є головними героями туру-презентації АртПоля’2011 (фестиваль цього року проходитиме 12-16 липня в с. Уніж Івано-Франківської області, подробиці на www.artpolefest.org).

ДахаБраха була створена в 2004 р. в Київському Центрі Сучасного Мистецтва ДАХ театральним режисером Владиславом Троїцьким, що значно вплинуло на манеру виконання музикантів — без сценічних ефектів їхні виступи не відбуваються ніколи.

Їх звучання поєднує в собі східноєвропейську чуттєвість та мелодійність з азійськими та африканськими ритмами.

ДахаБраха грає українську народну музику з сучасним драйвом.

Експериментуючи з українським фольклором, вони принесли в народну музику ритми індустріального світу, створивши свій яскравий і неповторний образ.

Унікальність колективу і в його універсальності — вони можуть грати як в невеликих клубах і камерних театрах, так і перед стотисячною аудиторією.

За час існування ДахаБраха зіграла понад 300 концертів та вистав, взявши участь у десятках міжнародних фестивалів в Україні, Росії, Грузії, Угорщині, Польщі, Франції, Великобританії, Фінляндії, Австрії, Німеччині, Італії, Словенії, Словаччині, Чехії, Нідерландах, Китаї.

Зараз ДахаБраха є одним з найбільш відомих у світі українських гуртів і, безперечно, найвідомішим у напрямку етно, про що свідчить хоча б їхній нещодавній успіх на фестивалі WOMAD в Австралії.

Інструментальне тріо Port Mone, створене 2005 року в Мінську, одразу було помічене музичною критикою.

«Альбом цього білоруського тріо я напевне хотів би мати в своїй фонотеці, — зазначає Артемій Троїцький.

— Авторська й композиторська думка цього колективу найвищою мірою якісна на відміну від великої кількості сучасної акордеонної імпровізаційної музики, включно з джазом і авангардом».

Журі й публіка численних міжнародних фестивалів, серед яких польський Muzyczne Smaki Europy, російські S.K.I.F. и Пустые холмы, литовський Kultflux, іранський фестиваль лялькових театрів Mobarak, акордеонний фестиваль в португальському Торрес Ведрас, теж із захопленням приймають Port Mone.

Їхня музика підкорює своєю стихійною щирістю досить різних людей — за віком, статусом і навіть за музичними уподобаннями.

В Україні музиканти також добре відомі: ставши одним з найяскравіших і найглибших вражень фестивалю АртПоле’2009, тріо досить часто виступає перед українською аудиторією.

Світ виникає з хаосу, музика постає з душі етносу — таке бачення ДахаБрахи.

В основі творчої концепції Port Mone — також ствердження того, що музика є завжди й в усьому, що завжди можна почути й відчути, а потім організувати навколишній акустичний хаос.

Їхні спільні концерти складатимуть не лише композиції з вже відомих самостійних альбомів «ДахаБраха Light» та «DIP», але й з нових спільних творів.

Вони ловитимуть невловиме — мерехтіння, передчуття, натяки — напередодні спекотного літа, стиглих плодів та нових народжень, щоб потім розповісти про це разом написаною музикою.

Найменш корисне й найбільш красиве трапляється напередодні!

 

Про авторів

ДахаБраха

Додав Sh.Ocean 30 березня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска