Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Україна / Прийом заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre в 2013 році

30 СІЧНЯ - 28 КВІТНЯ

Київ, PinchukArtCentre

З 30 січня 2013 року, PinchukArtCentre розпочав прийом заявок на участь у третьому конкурсному доборі на здобуття Премії PinchukArtCentre 2013 - загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, що присуджується молодим українським художникам віком до 35 років. Це перша в Україні приватна премія, метою якої є створення, підтримка та розвиток нового покоління молодих українських художників.

Подача робіт на здобуття Премії PinchukArtCentre здійснюватиметься з 30 січня по 28 квітня 2013 року виключно в онлайн-режимі на офіційному сайті Премії: www.prize.pinchukartcentre.org
 
Починаючи з 2009 року, Премія PinchukArtCentre присуджується щодва роки кращим українським художникам у віці до 35 років. Претендентами на здобуття Премії можуть стати молоді художники, громадяни України, що працюють з будь-якими жанрами сучасного мистецтва: живопис, малюнок, фотографія, відео, скульптура, інсталяція, документація та інше.
 
Бйорн Гельдхоф, заступник арт-директора PinchukArtCentre: "За досить короткий час існування Премії PinchukArtCentre нам вдалось відкрити багато нових та талановитих художників, а також зробити потужний внесок в розвиток української арт-сцени. Нас приємно дивує шалений інтерес до Премії, який проявляється у широкій географії,  кількості заявок та високій якості робіт, які ми отримуємо. Вже втретє ми оголошуємо про початок конкурсу і з нетерпінням чекаємо на нові роботи та нові імена».
 
У рамках Премії PinchukArtCentre присуджується Головна премія, дві Спеціальні премії, та Приз громадськості:
 
Головна премія PinchukArtCentre – 100 тисяч гривень і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу;

  • Дві Спеціальні премії PinchukArtCentre – по 25 тисяч гривень кожна і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу;
  • Приз громадськості – 10 тисяч гривень. Переможця буде визначено голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.

 
Також володар Головної премії PinchukArtCentre автоматично потрапляє в шорт-лист номінантів на Премію Future Generation Art Prize - міжнародної премії молодим митцям віком до 35 років, заснованої в 2009 році Фондом Віктора Пінчука.

У конкурсі можуть брати участь, як окремі художники, так і групи. Один художник (група) може виставити на конкурс від 3 до 7 робіт. Заявки на участь подаються відповідно до регламенту Премії PinchukArtCentre. Первинний відбір робіт здійснюватиметься Експертною Комісією, до якої увійдуть куратори арт-центра та експерти у сфері сучасного мистецтва. Відповідно до рішення Комісії, у червні 2013 року буде сформований і оголошений шорт-лист номінантів на Премію PinchukArtCentre 2013.
 
Роботи номінантів будуть представлені на виставці в PinchukArtCentre, яка працюватиме з 26 жовтня 2013 року до 5 січня 2014 року.
 
Володарі Головної та Спеціальних премій будуть визначені рішенням Міжнародного журі Премії в грудні 2013 року в Києві. Склад журі, до якого увійдуть світові експерти в області сучасного мистецтва, буде оголошений у момент відкриття виставки номінантів. Переможець в номінації «Приз громадськості» визначатиметься голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.
 
Лауреати першої Премії PinchukArtCentre були визначені в грудні 2009 року.
Артем Волокітін став володарем Головної премії, а Олексій Салманов і Маша Шубіна - двох Спеціальних премій. У 2011 році переможцями стали: Микита Кадан - Головна Премія, Жанна Кадирова та Сергій Радкевич - Спеціальні премії, Микита Шаленний - Приз громадськості.
 
Артем Волокітін та Микита Кадан автоматично потрапили у фінал премії
Future Generation Art Prize у 2010 та 2012 роках відповідно, як володарі Головної Премії PinchukArtCentre. Волокітін став учасником групової виставки Future Generation Art Prize @ Venice в рамках Венеційської бієнале в 2011 році, а Кадан буде серед її учасників у 2013 році відповідно.
 
 
PinchukArtCentre – провідна міжнародна арт-інституція ХХІ століття, один із найбільших і динамічних приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. Метою PinchukArtCentre, одного із проектів Фонду Віктора Пінчука, є підтримка художньої освіти, творчості та розвитку сучасного мистецтва в Україні та світі. Арт-центр надає постійну підтримку культурному розвитку і модернізації українського мистецтва та суспільства і робить значний внесок в культурний діалог між Сходом і Заходом, між національною ідентичністю та міжнародними викликами. У числі останніх експозицій, представлених в арт-центрі: персональні виставки Джеффа Уолла, Гарі Хьюма, Олафура Еліассона, Кендіс Брайтц, Даміана Ортеги, Сергія Браткова, Субодха Гупти, Деміена Хьорста, Аніша Капура та інших. PinchukArtCentre заснував Премії для підтримки українських та міжнародних молодих митців віком до 35 років. Неодноразово арт-центр представляв Україну на Венеційській бієнале.
 
Години роботи: 12:00 – 21:00, з вівторка по п’ятницю.
Вхід вільний.

 

Про авторів

Pinchuk ArtCentre

Додав nady 04 лютого 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска