Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Ойра Крокове Колесо (zip-архів, 2009 р.) 71.19 Mb
Ойра Купальська (Слова С. Жадана, 2007 р.) 2.15 Mb
Ойра Рутонька (2009 р.) 6,23 Mb
Ойра Степанина (2009 р.) 5,56 Mb
Ойра Не сама я рукою махала... (2009 р.) 6,44 Mb
Ойра Під дубиною, під зеленою... (2009 р.) 17,49 Mb

Україна / Міжнародна презентація альбому «Клубок Мокоши» (A Tangle of Mokosha) від гурту Ойра та Андрія Кириченко

03-18 ВЕРЕСНЯ 20:00

Leipzig, Berlin, Dresden, Koln, Warshawa, Krakow, Івано-Франківськ, Тернопіль, Вінниця, Київ

Українське творче об'єднання Nexsound, німецький Lollipoppe Shoppe Records та агенція «АртПоле» презентують спільну роботу етно-гурту «Ойра» та електронного музиканта Андрія Кириченко «Клубок Мокоши» (A Tangle of Mokosha). 3–18 вересня гурт виступить з концертами в Німеччині, Польщі та Україні. Зокрема, 6-9 вересня музиканти візьмуть участь у середньоземноморському Бієнале у Кельні «Сізіфова праця» — фото, відео, інсталяція (Mittelmeer Biennale K?ln 2010 Polylog „Sysiphos“), в рамках якого відіграють концерт та проведуть декілька майстер-класів.

Ойра+Кириченко — це архаїчні дохристиянські наспіви, зібрані у фольклорних експедиціях, настояні на електронній музиці та приправлені народними інструментами. Тут поєднані ембіент та електронні експерименти, музика живої природи та шум індустріального середовища. Яскравий приклад вдалого взаємопроникнення культур, що відстоять у часі на багато століть, дає можливість зовсім нового сприйняття традиційного. Проект вже можна було почути на таких фестивалях, як «АртПоле’2010», «ГОГОЛЬFEST», «Тандем» та ін. Зараз, після промо-туру німецького перевидання альбому «Клубок Мокоши» по Німеччині і Польщі та концерту для учасників V Міжнародного літературного фестивалю, з’являється ще одна можливість оцінити цей унікальний експеримент.

…Галина не просто співає — вона ворожить, занурює, це справжня медитація, і дуже красива. Андрій – він завжди зі звуком-простором працює акуратно, дбайливо. І в цьому альбомі його толерантність, тонка внутрішня організація проявилися дуже яскраво – жодного зайвого руху, тону, натяку. Простір залишається чистим – прикраси виникають фрагментарно і абсолютно ненав’язливо. Вони згодом утворюють власний шар тендітних візерунків – але простір таки залишається чистим і прозорим, тож загальна картина набуває глибини, велемірності, в ній звучить надзвичайно багато теплих, світлих, сердечних обертонів...

Антон Йожик Лейба

Андрій Кириченко — один з найбільш титулованих електронних експериментаторів, творець лейблу Nexsound. Почавши працювати з електронною музикою в 1998, до теперішнього часу під різними псевдонімами Андрій видав близько 40 альбомів на таких лейблах як Spekk/Японія, Staalplaat/Нідерланди, Ad Noiseam/Німеччина, Zeromoon/США, Nexsound/Україна, та ін; відзначився у понад 50 музичних збірках та у спільній роботі з Francisco Lopez/Iспанія, Kim Cascone/США, Anla Courtis, Sara Lunden/Швеція, Jeff Surak/США, Kotra/Україна, the Moglass/Україна... Живі виступи на фестивалях Club Transmediale, GARAGE, Information Wants to be Free, Being the Future/Німеччина, Ultrahang/Угорщина, SKIF/Росія, AudioArt та Unsound/Польща, Rx:tx/Словенія, Rixc/Латвія, Resistance/Словакія, Гоголь-фест/Україна та ін.

Гурт ОЙРА (Галина Бреславец — вокал, Наталя Дудинська — скрипка, Юрко Єфремов — бас, дульсімер, дримба, Петро Юха — сопілка, двоянка, хулусі, гітара) відомий серед поціновувачів українського фольклору — в автентичному звучанні і в сучасній музичній обробці, також виконує також авторські пісні на поезію сучасних українських поетів (С. Жадан, М. Соколян, М. Макуха та ін.). Лауреати численних виконавських конкурсів. Учасники музичних проектів з експериментальним театром-студією «Yara Art-Group», «La Mama» Нью-Йорк, США; «Кроковоє колесо».

Інформаційний партнер туру – мережа empik

Програма туру:

3 вересня – Leipzig, «Telegraph»,

4 вересня – Berlin, «Hangar 49»,

5 вересня – Dresden, «Dreik?nigskirche»,

6-9 вересня – K?ln, Mittelmeer Biennale 2010 Polylog „Sysiphos“,

11 вересня – Warshawa, (ul. 11 Listopada)

12 вересня – Krakow, «Eszeweria» (ul. J?zefa 9)

14 вересня — Івано-Франківськ, «Книгарня «Є» (вул.Незалежності, 31)

16 вересня — Тернопіль, «Коза-бар» (бул. Шевченка, 23)

17 вересня — Вінниця, «Портал» (вул. Театральна, 24)

18 вересня — Київ, «Бочка на Петрівці» ( пр. Московський, 17/1)

початок концертів о 20:00

 

Про авторів

Ойра , Андрій Кириченко

Додав Chyzh 01 вересня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска