Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Статті Інформація

Автори / Мар’яна Савка / Кабінетна зустріч з МАР'ЯНОЮ САВКОЮ

18 жовтня, четвер, 18:00 МО "Дзиґа" презентує літературні зустрічі у кав'ярні-книгарні "Кабінет" (Львів, вул. Винниченка, 12)

МАР'ЯНА САВКА - Одна з найжіночніших поетес, які коли-небудь писали українською. Вірші її м'які, округлі, вирозумілі.

Ця зустріч буде продовженням «Пори плодів і квітів», що відбулася у Львові у «Кабінеті» протягом Форуму видавців 2012. Вона виявилася модератору (Юрію Кучерявому) закороткою через 45-ти хвилинний форумівський хронометраж, про багато що ми не встигли поговорити з авторкою, читання віршів для нас та публіки видалося закоротким, бо настільки красивих віршів хотілося би послухати більше. Так що ми одразу домовилися про продовження і анонсували присутній публіці наступну зустріч у добре нам відомому місці (кав’ярня-книгарня «Кабінет») у наперед визначений час, що настане у четвер о 18-ій годині.

Мар’яна Савка читатиме вірші з попередніх уже виданих книг а також нові ще не друковані і ніколи ніде не оприлюднювані.

Довідка:

Савка Мар'яна  — українська поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, публіцист, головний редактор і співзасновник «Видавництва Старого Лева».

У юності займалася співом і театром. Закінчила у Львові університет — українську філологію. У студентські роки належала до жіночого літературного угруповання ММЮННА ТУГА (за першими літерами імен: Мар'яна Савка, Маріанна Кіяновська, Юлія Міщенко, Наталка Сняданко, Наталя Томків і Анна Середа; ТУГА — «Товариство усамітнених графоманок»).

Автор поетичних збірок «Оголені русла» (1995), «Малюнки на камені» (1998), «Гірка мандрагора» (2002; книга стала лауреатом ІХ Форуму видавців у Львові), «Кохання і війна» — у співавторстві з Маріанною Кіяновською (2002), «Квіти цмину» (2006), «Бостон-джаз» (2008), «Тінь Риби» (2010) монографічного дослідження української еміграційної преси на теренах Чехословаччини та кількох книжок для дітей. Поезія друкувалася в таких літературних журналах та альманахах: «Сучасність» (Київ), «Світовид» (Київ — Нью-Йорк), «Кур'єр Кривбасу» (Кривий Ріг), «Четвер» (Івано-Франківськ; Львів), «Плерома» (Івано-Франківськ), «Nemunas» (Вільнюс), «Королівський ліс» (Львів), «The Ukrainian Quarterly» (New York) та ін. Присутня в кількох поетичних антологіях, зокрема в антології одинадцяти поеток «Ми і Вона» та антології «Метаморфози. Десять найкращих українських поетів останніх десятих років».

Поезія М. Савки перекладена польською, англійською, білоруською, російською, литовською мовами. Член АУП і НСПУ. Лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Василя Стуса за книги поезій (2003).

 
 

Додав nady 18 жовтня 2012

Про автора

Поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, публіцист, головний редактор «Видавництва Старого Лева». Народилася у містечку Копичинці Тернопільської області. У юності займалася співом і театром. 1995 р. у Львові закінчила університе

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска