Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль Мастер-Джем / Ханга і Кролл очолять Майстер-Джем Фест в Одесi

Олена Ханга та Анатолій Кролл очолять концептуально новий і перший у практиці світової джазової спільноти фестиваль-конкурс, який використовує глобальні комунікаційні можливості Інтернету й принцип джем-сейшн.

Олена Ханга, відома журналістка, ведуча передач «Про це» та «Принцип доміно», що стали культовими, а також учасниця багатьох інших популярних телепроектів, стала головою оргкомітету Міжнародного фестивалю-конкурсу джазової імпровізаційної майстерності «Master-JamFest». Iз джазом відому телеведучу пов'язують приємні спогади дитинства. Любов до цієї музики їй прищепила мати Лія Голден, авторитетний експерт джазової музики, професор Чиказького університету. «У нашому будинку постійно звучали джазові платівки, - згадує Олена Ханга,- Раніше у нас за джаз відповідала мама - тепер я».

Ім'я Анатолія Кролла - Народного артиста, Заслуженого діяча мистецтв, композитора, диригента, піаніста і продюсера, добре знають і високо цінують не тільки поцiновувачiджазу, а й представники професійної музичної громадськості. Анатолій Ошерович очолив журі Майстер-Джем Фесту.

«Відмінність цього фестивалю не в концертних виступах колективів, як це прийнято на звичайних фестивалях,- розповідає Анатолій Кролл, - цей фестиваль першим звертає увагу на головну якість джазового музиканта - вміння імпровізувати». Під час усіх конкурсних днів фінального туру нова музика буде народжуватися прямо на очах у глядачів та он-лайн аудиторії. «У непередбачуванiй, спонтаннiй обстановці музиканти повинні показати свою готовність створити це Чудо, яке ми називаємо Імпровізацією, саме зараз, цієї секунди»,- каже Анатолій Кролл.

У першому он-лайн сезоні проекту вже взяли участь більш нiж 270 талановитих імпровізаторів з 41 країни світу. У першому очному фіналі, який вiдбудеться цього року з 5 по 8 червня в Одесі, будуть на рівних змагатися у майстерності джазової імпровізації більше 40 імпровізаторів з 16 країн, як молоді музиканти, так і зірки зі світовими іменами. Учасники проявлять свої імпровізаційні, ансамблеві й композиторські можливості у різних джазових стилях - від свінгу, бі-бопа, латиноамериканського джазу та джазової балади до джаз-року, фанку, фьюжна та інших. Завершить фестиваль гала-концерт переможців, а також «Master-Jam Big Band» під керуванням Анатолія Кролла.

Олена Ханга подiлилася в інтерв'ю для офіційного сайту Майстер-Джем Фесту (master-jam.com): «Джем-сейшн повинен бути таким, після якого, незалежно від того, в якій ти країні живеш, якoї ти релігії, національності або кольору, хочеться обійнятися, поцілуватися і сказати, що потрібно зустрітися і зробити це ще...

Це - теж щастя. Якщо можна було б з цього почуття робити вичавки, розтирати упорошки й продавати, наприклад, в аптеці, то, пропали б наркотики, тому що відчуття, яке, напевно, отримують любителі наркотикiв, можна отримати просто, коли у тебе виходить гарна джазова імпровізація».

Людмила Мазур

 
 

Додав nady 11 травня 2013

Про автора

МИССИЯ ФЕСТИВАЛЯ-КОНКУРСА — выявление лучших импровизирующих джазовых исполнителей, широкое публичное признание их таланта. Этот проект объединяет в себе серьезность профессионального конкурса и незабываемый колорит джазового фестиваля.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска