Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Vasya Club Не пускай дівча гуляти 2.97 Mb
Vasya Club Ізмєна. (2006) 6.10 Mb
Vasya Club Бджілка 7.53 Mb
Vasya Club Сільвер Боб (піратська пісня) 4.91 Mb
Vasya Club Августа (акустика) 5,35 Mb
Vasya Club Конокрад (2006 р.) 7,48 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Vasya Club / Василь Гонтарський (гурт ВАСЯ CLUB): «Ми пишемо пісню для того епізоду фільму ПРЕ, де шахтарі їдуть у поїзді. Такий собі шахтарський блюз»

Саундтрек до першого фільму ПРЕ — проекту зі створення першого українського блокбастеру про події в Україні восени 2004 року — вже пишеться! Сьогодні ми говорили з одним із авторів музики до нашого фільму — лідером легендарного гурту ВАСЯ CLUB Василем ГОНТАРСЬКИМ.

ПРЕ: Ви вже ознайомилися з сценарієм?

Василь ГОНТАРСЬКИЙ: Звичайно ж, я прочитав короткий виклад — було цікаво, про що ж саме буде фільм і якою буде музика.

— І якою ж вона буде?

— Як завжди, з жартами і примовками. Легкий музичний флірт — з глибоким змістом, але спробуємо передати все у напівсерйозній формі.

— Це буде ваша пісня чи народна?

— Ні, моя.

— Знаєте, якому епізоду присвячена?

— Знаю кілька пісень, котрі присвячені певним епізодам. Пісня ще сирувата, і я поки що думаю… Це мав би бути епізод, коли шахтарі їдуть у поїзді. Такий собі шахтарський блюз.

— Якщо блюз, то головне почуття у пісні — сум?

— Кожна наша пісня передає не якесь одне, а різні почуття — і сум, і любов, і ностальгію. Ми намагаємося робити своєрідну текстову суміш, яка б передавала всі почуття, доступні гомо сапієнс.

— Гратимете самі, без запрошених гостей типу оркестру Збройних сил?

— Безумовно самі. Я пишу пісні, і мої колеги хочуть всюди грати разом. Це наші пісні, розраховані на виконання саме нашою командою.

— Ваша думка про події осені 2004?

— Я прокидався і пишався тим, що я українець. Кажу без усякого пафосу — ми відчули, що ми дуже кльова нація.

— На сході може бути трохи інше відношення до цих подій…

Можу зрозуміти цих людей. Хоча люди в принципі всюди однакові.

— От пройшло півроку. Як тепер складаються ваші стосунки зі знайомими, які підтримували не помаранчевого кандидата?

— Жодних змін у стосунках не відбулося — ми дружимо як і раніше. Взагалі ж наш колектив намагається бути поза політикою. Ми просто намагаємося віддзеркалювати реальний стан справ — не більше того.

— Ви зараз грали в основному пісні зі старого альбому «Хіпан». Щось нове думаєте грати?

— А ми вже записали другий альбом!

— В тому ж стилі?

— В принципі. Ми там, правда, наприкінці трошки поекспериментували — зіграли класичний блюз, класичний хард типу Motorhead.

— О, зять Тимошенко теж грає в стилі Motorhead! Ви не перетиналися з його командою?

— В нас музика взагалі-то не така — ми не хардовики і не трешери, тому на подібного штибу тусовках практично не з’являємося.

— А як можна охарактеризувати ваш стиль?

— О, скільки разів я намагався відповісти на це питання! Нас навіть ска-командою називали, хоча ска тут і не пахне, і «шансоном з людським обличчям»… Можу сказати одне — оскільки я є дитям мегаполісу, то ми швидше граємо міський романс. Просто замість бандури чи ліри беремо гітари і труби.

— Чудовий стиль для епізоду з шахтарями.

— Звичайно! Та навіть для епізоду з будь-ким. До речі, ми позавчора приїхали з Донецька — збиралися провести там пару днів, а виступали цілий тиждень - приймали нас усюди просто на ура.

— Звичайні хлопці з забою?

— Хто з забою, а хто вже вийшов із забою, зайнявся бізнесом… В мене багато знайомих серед шахтарів, ми платівками обмінюємося — все нормально там із гарною музикою.

— Українці залежать від політиків?

— Якщо людина є самодостатньою, то вона не буде прогинатися під сильних світу цього. Якщо ж говорити саме про музикантів, то навпаки — сильний творець змушує політиків прислухатися до себе.

— Що ви побажаєте для ПРЕ?

— Щоб вийшов кльовий фільм. Мінімально попсовий… Як Кустуріца: хороша плівка, хороший гумор, класні актори — щоб усе було органічно. До речі, свою пісню «Чорна Гора» з першого альбому я присвятив головним героям Кустуріцевого «Підпілля» — кумам Маркові Дрену і Петару Попара «Чорному».

Розмовляв Павло Солодько, «ПРЕ»

 
 

Додав Art-Vertep 20 серпня 2005

Про автора

Щира і мужня людина. Український шансоньє-волоцюга. Один з тих небагатьох щасливців, хто вміє писати пісні одразу народними. Він співав до кінця, і як кожен смолоскип — на всю горів, своїм горінням не одній людині припікаючи душу.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска