Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / «Перше пришестя» з Каталонії

На 16 Форум видавців прибуде ціла письменницька делегація із Каталонії. Вперше Карлес Ак Мор, Енрік Казасес і Фігерес, Естер Шарґай і Бланка Люм Відаль зійдуть на львівський перон 9 вересня, тобто у день відкриття 4-го літературного фестивалю. Їх супроводжуватимуть перекладачі - Андрій Антоновський і Каталіна Джірона. Тур під назвою "Перше пришестя" планують провести у чотирьох містах України - у Львові, Івано-Франківську, Києві та Харкові. Головна мета, яку поставили перед собою учасники "пришестя", познайомити Україну з каталонською літературою і налагодити обміни митцями, науковцями, зацікавити українців та каталонців у культурній взаємодії. Тур відбудеться за підтримки Інституту Рамон Люль, головна мета якого "пропагація каталонської мови та культури у всіх можливих різновидах, дисциплінах та засобах вираження, а також розповсюдження та викладання мови поза її лінгвістичним простором" (http://www.llull.cat/_eng/_home/index.cfm?seccio=inici&subseccio=1). У жовтні 2007 каталонська культура була почесним гостем на Франкфуртському Книжковому Ярмарку.

Каталонські письменники - майстри літературних перфоменсів, тож, здивують своїх українських прихильників. Також організатори привезуть кілька книжок учасників каталонською мовою і брошуру з творами письменників у перекладі.

Прес-служба Форуму видавців

 
 

Додав Grigory-Jah 17 серпня 2009

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 

Коментарi

18 серпня 2009

Як розширити їхнє турне ще на одне місто?
Клуб "Вихід" у Одесі радий був би зустріти каталонських письменників.
Адреса для листування: vyhodism@ukr.net

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска