Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb

Кропивницький / Презентація нової книги Сергія Жадана "Месопотамія"

12 ЛЮТОГО 17:00

у філологічному читальному залі Кіровоградської обласної універсальної бібліотеки імені Д.Чижевського.
вул. Велика Перспективна, 24

12 лютого запрошуємо на презентацію нової книги Сергія Жадана «Месопотамія» за участі автора.
Книга побачила світ 21 січня цього року у Клубі Сімейного Дозвілля. Презентація відбудеться у рамках всеукраїнського презентаційного  туру письменника.

Кіровоградці зможуть відвідати авторські зустрічі, придбати нову книгу і поспілкуватися з автором.

«Месопотамія»— це дев’ять прозових історій і тридцять віршів про любов і смерть, освідчення і зради, втечі і повернення, ніжність і жорстокість. Усі тексти цієї книги — це життя міста, хроніка вуличних сутичок і щоденних пристрастей. Її герої переходять з однієї історії в іншу, а потім — у вірші. Фантастичні образи, вишукані метафори, гумор і філософські відступи. Словом те, чого ми чекаємо від Сергія Жадана, але в новій неочікуваній формі.  

«Месопотамія» - книга про Харків. Про ті райони, якими харків’яни ходять кожного дня. Книга складається з двох частин. Перша – це проза, 9 історій про людей, які живуть у навколишніх кварталах. Події відбуваються умовно у наш час, рік тому. Герої з одного оповідання переходять в інші. Друга частина книги – це вірші, які коментують прозу. Там знову ми побачимо тих самих героїв, тільки вже у віршованому звучанні.  

Назва нової книги Сергія Жадана «Месопотамія» не випадкова. Ідея, як говорить автор, така, що Харків лежить між двома ріками, Харків – то півострів. З одного боку у нас Лопань, з іншого – Харків, наше місто як межиріччя, як Месопотамія – місто на горі, земля між ріками. В цьому контексті багато міфологічних моментів матимемо змогу пізнати у новій книзі Сергія.

Нова книга, як зізнається автор, напрочуд лірична, особисті історії 9 персонажів розгортаються на любовному тлі. Якщо усі сюжети світової літератури діляться на сюжети про любов та війну, то у «Месопотамії» переважатимуть сюжети про одвічне почуття. Але разом з тим, це стосується і філософських тем:народження та смерті, вірності та пам’яті, минулого та майбутнього.

Атмосфера владно-кримінального Харкова певним чином також знайшла відображення у новій книзі.

«Там не згадуються прізвища наших політиків, назви фірм чи політичних партій, але там є атмосфера. Скажімо, одна з історій починається з того, що головного героя застрелили на вулиці. Всі персонажі говорять, що повертаються 90-ті роки. Це те, чого не було в двотисячних роках, але що ми зараз бачимо: постійні напади на інкасаторів, стрілянина на вулицях час від часу. Тобто те, що було в 90-х роках і, на жаль, повернулося.» (С. Жадан)

Шанувальники зможуть відвідати авторську зустріч, придбати нову книгу і розпитати автора 12 лютого о 17.00 у філологічному читальному залі Кіровоградської обласної універсальної бібліотеки імені Д.Чижевського.

 

Розклад туру по Україні Сергія Жадана з презентацією нової книги "Месопотамія":

12 лютого Кіровоград
13 лютого Харків
14 лютого Дніпропетровськ
17 лютого Київ
18 лютого Рівне
19 лютого Львів
20 лютого Чернівці

 

Про авторів

Сергій Жадан

Додав ceny bab 05 лютого 2014

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска