Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Етно-ф‘южн вечорниці на Миколая

Розпочинається гаряча пора довгих зимових свят із танцями й піснями. Мистецька аґенція Арт-Вертеп, як і щороку, відкриває зимові гуляння в Дніпропетровську вечорницями на Миколая. Цьогоріч традиційні вечорниці наберуть етно-ф`южн забарвлення, а на чемних дітей та дорослих, які завітають на свято, чекає кілька сюрпризів.

Першою родзинкою стане презентація альбому найвідоміших народних пісень «Співаник» від гурту «Вертеп».

Цей альбом є другою платівкою, яку презентуватимуть музики цього року і п’ятою в загальній дискографії гурту. «Співаник» є легковпізнаваним та етнічно-рідним для слухача від 5 до 95 (а дай Боже Вам здоров‘я й до 125) років. На слухачів «Співаника» чекає звичний набір музичних інструментів України – від бандури й сопілки до баяна та бухала. Виконання традиційних пісень приємно здивує розмаїттям: тут і акапельні солоспіви, й дуети, й гучні хори. Пісні на альбомі підібрані за принципом мозаїки: тужливі застільні композиції, весільно-танцювальні пісні, героїчний епос та жартівливі пісні складуться в цілісну картину почуттів слухача. Присутні на альбомі й цілих два славня – гімн українських січових стрільців «Ой, у лузі червона калина похилилася» та народня версія гімну України.

Охочі зможуть придбати свіженьку платівку прямо на вечорницях.

Другим сюрпризом стане родзинка танцювальна: вперше до Дніпропетровська завітає київський фольклорний ансамбль «Божичі» з майстер-класом українських народних танців.

«Божичі» танцюють більше двох десятків старовинних танців, перейнятих безпосередньо у носіїв традиції та передають свої вміння іншим. Кожен із гостей свята зможе навчитися танцювати падеспанця, ойри чи звичайної польки.

Завітають на вечорниці і вже знайомі дніпропетровцям за попередніми гуляннями гості: полтавський гурт «Контрабас» і київський казкар Лірник Сашко.

«Контрабас» - без сумніву, один із найоригінальніших сучасних молодих колективів.У «Контрабасі» немає контрабаса… Але є дещо цікавіше – є козобас, зроблений власноруч солістом гурту, є барабан із тарілкою, є сокира й дерев’яний гребінець, які також стають музичними інструментами, є акустична гітара і губна гармоніка, є хороші, красиві пісні.

Лірник Сашко – не просто казкар-веселун, а справжній характерник. Йому легко вдається знайти спільну мову зі слухачем, який не тільки зачаровано слухає казкаря, а й іде на контакт, підігруючи за правилами лірника, піднімаючись на сцену, де стає одним із казкових героїв, імпровізованим актором народного театру.

Тож святкуйте разом з нами! Для того, щоб органічно зануритися в атмосферу свята й перенести її на вулиці Дніпропетровська, радимо прийти в етнічному вбранні (а чи з його елементами). Обов‘язковий дрес-код – теплі шкарпетки або чешки.

Партнери вечорниць - громадянський актив Дніпра ГРАД та фонд Святослава Олійника «Культурна столиця».

Вертепуймо!

 
 

Додав Art-Vertep 17 грудня 2009

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

Автори пов'язані с новиною

Гурт мандрівних дяків Вертеп , Божичі , Контрабас , Лірник Сашко (Олександр Власюк)

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска