Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / «Free Fеst. Веснянки» в Дніпрі

«Free Fеst» - новий фестиваль, започаткуванням якого наразі опікується МА «Арт-Вертеп» у Дніпропетровську. Основним напрямком першого "Free Fеst"у буде музика – в першу чергу, популярна модерна музика, один із наймасовіших видів сучасного мистецтва, досі не представлений у Дніпрі відомим регулярним фестивалем. Тому для нас це – черговий проект для популяризації та розвитку сучасного мистецтва в цілому і позивного образу рідного міста в світі зокрема.

Уже 26 березня в клубі «ДК», що на Гопнер, 4а, на вас чекають:

  • гурт «Qarpa» (м. Київ): непальські оповідки та народні пісні
  • Ойра (м. Харків) та Андрій Кириченко (NexSound): презентація альбому від німецького лейблу Lollipoppe Shoppe Records - «Клубок Мокоши» (A tangle of Mokosha)
    Ойра - любить експериментувати з фольклором, Андрій - крос-жанровий електронний музикант. Диск «Клубок Мокоши» перша спільна робота групи Ойра та А.Кириченко в стилі етнотроніка.
  • гурт «Вертеп» (Дніпро): презентація кіномульткліпу «Ключ» (реж. Максим Паленко, камера Олександр Кузьмюк «Пушкін») до 9-ї річниці зо Дня Народження гурту! Гаївки та бандура Оленки Завгородньої з джазово-фанковими ритмами – в проекті «Веснянки етно-фюжн»!
  • «The Вйо»: діджей-сет від MJ Кувалдіна (Київ)
  • VJ mrpiter

Слово «Free», на думку авторів концепції, сьогодні набуває куди ширшого значення, ніж його прямий переклад з англійської - «вільний». «Free», або його кирилична калька «фрі», як запозичення міцно увійшло в нашу новітню лексику років 15 тому. Саме через МакДональдси слово «фрі» стало невід’ємною частиною маскульту, що оточує нас зусібіч. І хто знає, як би прижились в нас мейнстримні назви та поняття «фрі джазу», «фрі войсу» чи «фрі денсу», якби не картопля (між іншим, теж запозичена до нашого агрокомплексу в американців). Тому «Free» - чи то «фрі» - трохи не символ Нового Світу, колиски сучасної музики - від джазу до року (і не лише). «Free» - синтез та пошук нових, або принаймні видозміна вже сталих форм. І звісно, «Free» - це все-таки свобода, тому «FF» (або «ФФ») «вільний» у виборі, черговості або пріоритетах щодо форм(ату), течій, вибора місця чи міста проведення, часу тощо...

Можливо, фестиваль матиме підназви. Вони можуть бути пов’язані з географічними точками чи зі святами, з власними іменами тотемних тварин чи спільнот ініціаторів, можуть бути назвами-присвятами чи імена пра-героїв – чекати можна всього!

Цього разу «ФФ» співає «Веснянки»!

Наступні «ФФ», можливо, будуть сформовані чи організовані самими митцями або їхніми прихильниками чи представниками. Запрошуємо до співпраці музичні, візуальні, театральні, літературні та інші персоналії чи угруповання!

Так уже зараз відомо, що один із найближчих «ФФ» матиме формат опен-ейра та пройде на горі поблизу Дніпра, чи то в печерному місті, чи то у фортеці, чи у військовій частині - перемовини ведуться, інтрига триває! Крім звичних, як для відкритих майданчиків, музики, танців та літератури, території, що будуть обрані, добре підходять для інсталяцій та перформансів, театральних та кінопоказів, виставок великих форм чи рольових забав. Іншими словами – слово за вами! Може статися, що «ФФ» приїде фестивалити просто до твого міста чи селища! Отож, гарних фестин всім нам, і - «Вертепуймо»!

P.S.: Запрошуємо до участі в подальших «ФФ» музичні колективи, перформансерів, художників, майстрів слова, танцюристів та усіх, хто прагне свободи в мистецтві!

Заявки насилайте на mail@artvertep.dp.ua

 
 

Додав Art-Vertep 12 березня 2010

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

Автори пов'язані с новиною

Qarpa , Ойра та Андрій Кириченко , Гурт мандрівних дяків Вертеп , The ВЙО , Олександр Кузьмюк , Максим Паленко

 

Коментарi

Володимир Урмак
13 березня 2010

Треба обов’язково прийти буде. Цікавий букет виконавців, бачу я.

sestry-gaievi
13 березня 2010

Ми точно прийдемо :):)

11 червня 2012

Думаю, могу дополнить информацию про такое место, как Паленке: http://volshebnaya-planeta.ru/?p=255

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска