Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Фестиваль ГОГОЛЬFEST / Цього року ГогольFest відвідали понад 100 000 осіб

Завершився четвертий ГОГОЛЬFEST - щорічний міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва, який тривав у Києві з 4 по 12 вересня.

Програма фестивалю складалася з наступних напрямків: театр, музика, візуальне мистецтво, кіно, література. У ГОГОЛЬFEST взяли участь близько 800 художників із 20 країн.

Грандіозне шоу-відкриття фестивалю 4 вересня на Майдані Незалежності за участю театрів La Fura dels Baus і Дах відвідали майже 50 000 осіб. Телетрансляцію події на Першому національному каналі подивилися 400 000 осіб, повідомляє прес-служба фестивалю.

Протягом тижня, поки фестиваль відбувався на території кіностудії імені О. Довженка, на фестивалі побували більш ніж 100 000 людей.

Щодня в рамках фестивалю відбувалося не менш ніж десяток подій - майстер-класів, театральних вистав, концертів, перформансів і кінопоказів.

Під час всього фестивалю у рамках візуальної програми (VAP) функціонував Арт-сквот, де постійно проживали 10 художників і відбувалася насичена програма квартирників, лекцій, презентацій та концертів.

Протягом усього фестивалю функціонував проект фестивального телебачення ГОГОЛЬFEST-TV, реалізований зусиллями студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Переглянути репортажі ГОГОЛЬFEST-TV, а також інші фестивальні відео можна на офіційному Youtube-каналі ГогольFestу.

У створенні шоу на Майдані Незалежності, роботі інформаційної, гостьової, логістичної, програмної служб, прес-офісу брали участь близько 150 волонтерів.

Наприкінці вересня організатори фестивалю відкриють у Києві інноваційний навчально-виробничий центр сучасного мистецтва, в якому будуть поєднуватися музика, танець, театр, візуальне мистецтво. Такий центр, працюючи постійно протягом року, також повинен стати платформою для проведення подальших випусків ГОГОЛЬFEST.

***

Перший ГОГОЛЬFEST відбувся у 2007 році в Мистецькому Арсеналі завдяки приватній ініціативі режисера і засновника Центру сучасного мистецтва Дах Владислава Троїцького.

За 4 роки існування ГОГОЛЬFEST побував у Санкт-Петербурзі, Москві і Пермі, де з великим успіхом представив концерти, спектаклі і виставки українських художників. Підтвердженням міжнародного визнання ГОГОЛЬFEST є отримання Гран-прі - премія імені Сергія Курьохіна в сфері сучасного мистецтва Поп-Механіка. Планується, що у 2010-2011 роках фестиваль відбудеться в Парижі, Единбурзі, Варшаві, Будапешті.

ГОГОЛЬFEST - перший в Україні щорічний міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва. Він складається з п'яти програм - театру, музики, VAP (Visual Art Program), кіно, літератури. Ключовим компонентом фестивалю є його освітня спрямованість: всі програми включають майстер-класи, лекції та презентації учасників, а також ко-проекти, створені міжнародними кураторами та художниками за участю українських художників, акторів і музикантів.

За матерiалами: Корреспондент.net

 
 

Додав Nusya 14 вересня 2010

Про автора

Мета проекту: Об’єднання видатних сучасних українських художників, філософів, музикантів, письменників та режисерів, а також продюсерських та меценатських сил й усіх, кому не байдужа доля сучасного українського мистецтва, навколо імені та

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска