Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Оксана Забужко / В Україні гуманітарна політика визначається за дзвінком з Кремля

Гуманітарна політика в Україні визначається виключно за дзвінком з Кремля. Так вважає відома українська письменниця і громадський діяч Оксана Забужко.

Про це вона сказала "ДТ. Україна", відповідаючи на питання про стратегію і тактику нинішньої влади в гуманітарній політиці.

"Вони, ті, хто сьогодні "рулює" країною, взагалі в школу не ходили, і вони щиро вірять, що за гроші сьогодні можна купити абсолютно все. Так що і різні "рецидиви" навколо української мови, української книжки – це все продукт їхньої хворого розуму. Єдиний реальний спосіб утриматися в такій ситуації – не грати в нав'язану ними "гру", зберігати здоровий глузд, тверезість і почуття гумору", – вважає вона.

"Влада опускає перед громадськістю "димову завісу". Уявіть собі, днями на сайті Міністерства освіти і науки "випадково" знаходжу повідомлення про обговорення мовної політики в Україні. Причому таке "обговорення" нібито триває з 29 грудня по 19 січня. Тобто, без сумніву, навмисно обрано саме новорічний період. Щоб і опустити цю ж "завісу". І якомога менше письменників приєдналися до надзвичайно важливої для них проблеми!", – зазначила письменниця.

"Що це? Це – тактика "наперсткарів". І про яку гуманітарній сфері можна говорити, якщо для багатьох представників нинішньої влади це взагалі іноземна мова! ", – резюмувала Забужко.

 
 

Додав Art-Vertep 22 січня 2011

Про автора

Коротка біографічна справка Оксана Забужко — одна з провідних українських письменників свого покоління, є автором трьох поетичних книжок: «Травневий іній» (1985), «Диригент останньої свічки»

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска