Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Оксана Забужко / Унікальний спектакль за мотивами повісті

 

29-30 січня в київському Центрі Леся Курбаса відбудеться прем’єра вистави «Вар’яції для сяку-хаті, телевізора і голосу» за мотивами повісті відомої української письменниці Оксани Забужко «Я, Мілена».

Вистава поєднує в собі театральну практику з медійно-комунікативними практиками, оскільки повість Оксани Забужко «Я, Мілена» — твір про світ сучасних медіа та систем комунікацій. Автори вистави спробували перекласти повість на мову театру, але при цьому використати технології, закладені в  її сюжеті. Крім тексту повісті, використовувалися комунікативні та медійні теорії, зокрема, теорії канадського філософа Маршала Маклюена.

Як зазначено на сайті Центру Леся Курбаса, вистава «Вар’яції для сяку-хаті, телевізора і голосу» — це спроба глибше розібратися з сучасними медіа, особливо зі світом телебачення, про що йдеться у повісті, а також спроба дослідити відомий, але так і не розгаданий остаточно постулат Маклюена: «The medium is the message» («Носій — це послання»).

«Ми запрошуємо присутніх до подальшого спілкування з нами у формі індивідуального перегляду відеоматеріалів до вистави. Вони будуть на подарованому диску, який кожен глядач отримає перед початком вистави», — зазначили автори проекту.

За матеріалами Корреспондент

 
 

Додав Art-Vertep 26 січня 2011

Про автора

Коротка біографічна справка Оксана Забужко — одна з провідних українських письменників свого покоління, є автором трьох поетичних книжок: «Травневий іній» (1985), «Диригент останньої свічки»

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска