Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Леся Українка / На Волині пройшлися «Стежками Лесі Українки» (ФОТО)

До 140-річчя від дня народження Лесі Українки, 100-річчя від написання твору «Лісова пісня», року лісів в Україні, 22 лютого 2011 року Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, ГО «Спалах-АРТ» та Волинський обласний турклуб «Ми» провели мандрівку по Волинській області місцями, де перебувала Леся Українка. Про це повідомили у прес-службі ГО «Спалах-АРТ».

Фотографи, туристи і представники преси відвідали лісове урочище Нечімне, яке Леся Українка описувала у своїй відомій драмі-фієрії «Лісова пісня», що прославила поліські пущі на увесь світ. Перебували біля місця, де був будинок дядька Лева, у якому гостювала Леся Українка, біля великого лісового озера, про яке писала Леся, у будинку-музеї «Лісова пісня» біля лісового озера, біля дерев, які посадили в пам'ять про Лесю Українку поет-академік Максим Рильський, композитор Кос-Анатольський, волинський поет Петро Мах.

Також учасники акції відвідали музей Лесі Українки у Колодяжному. Луцькі школярі, які були присутні під час подорожі, отримали цінну інформацію про життя та творчість поетеси, змогли власними очима побачити красу природи, яка надихнула Лесю на її творчість.

  

Фотографи з ГО «Спалах-АРТ» зробили фоторепортаж про поїздку, який у подальшому планується використати для фотовиставки, був відзнятий також цінний відеоматеріал.

«Творчість Лесі Українки не знає кордонів і не згасає з часом! У цьому пересвідчились усі учасники акції «Стежками Лесі Українки», – запевняють організатори.

«Перець…» згоден із тим, що такі мандрівки дуже корисні. Вони дають змогу відчути «живу» енергетику, в якій зростала наша славна землячка Леся Українка. Хто ще не був на тих святих місцях Ковельщини, радимо побувати.

perec.in.ua

 
 

Додав Art-Vertep 24 лютого 2011

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска