Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Олесь Ульяненко / Рідні та друзі письменника зберуться на його могилі

На Байковому кладовищі, що у Києві, зберуться рідні та друзі українського письменника Олеся Ульяненка.  Він помер 18 серпня від серцевого нападу. З міста Хорол, що на Полтавщині, приїде його мати 71-річна Катерина Василівна. Можливо, з Америки прилетить його рідна сестра Валентина Лісовська. Письменника поминатимуть сьогодні, 17 серпня.

"На жаль, маю сьогодні багато справ і на роковини не встигаю. Але це чудово, що вони проводяться. Все правильно робиться. Видали хорошу книжку, у соціальній мережі сторінку створили. Пам'ятають. Влаштовували вечір пам'яті у травні, на поминальну неділю збирались біля його могили. Мати приїжджала. Нічого не каже, тільки дивиться на фотографію і плаче", - розказав поет Сергій Пантюк.

Письменник жив сам у однокімнатній квартирі у столичному районі Позняки. Гроші на похорон збирали друзі письменника. Квартира дісталась дільничному міліціонерові, бо Ульяненко загубив на неї документи.

"На скільки мені відомо, квартира не була приватизована. В принципі це не така велика проблема. Можна просто наїхати на владу. Людині виділили квартиру. Вона помер. Так, не приватизувала, але у нього є в нього мати, є сестра. Чому б в решті решт музей там не зробити? Готовий взяти участь у такому зверненні до влади. З похоронами були проблеми, влада почула", - зазначив Пантюк.

Декілька днів тому відбулась презентація книги "Олесь Ульяненко. Без цензури", яку  видали за ініціативи близького другу письменника – режисера Мирослава Слабошпицького. До книжки увійшло близько 40 інтерв'ю, які автор дав різним виданням та телеканалам протягом 1994-2010 років.


http://gazeta.ua

 

 
 

Додав Art-Vertep 18 серпня 2011

Про автора

Олесь Ульяненко — прозаїк, поет.Народився 8 травня 1962 р. у м. Хорол на Полтавщині. Навчався у Лубенському медучилищі, моршколі (закінчив її 1980 р.). Працював на шахті, електриком, слюсарем, монтажником, вантажником, служив у війську і катувався п

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска