Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / Форум видавців у Львові – важлива літературна імпреза

До Львова на Форум видавців з’їхались книгомани з усієї України та 25 країн світу. Число заходів у програмі рекордне – 750. Найкращою книгою року журі визнало книжку Віти Сусак «Українські мистці Парижа 1900-1939 роки» видавництва «Родовід» про внесок українських художників у Паризьку мистецьку школу.

Гарна осіння погода – це те, що чи не найбільше втішило сьогодні президента Форуму видавців Олександру Коваль. «Погода наше важливе надбання. Мене тішить те, як багато молодих, прекрасних, духовних, щирих облич постійно тут є. А це для мене означає, що наша справа буде розвиватися. Мені тішить, що стільки письменників і видавців приїхали у Львів», каже вона.
 
Книжковому форуму 18 років і за цей час він переріс у міжнародний, створився неповторний настрій і запах – осені, книжок і кави. Цьогоріч у Львів прибули письменники і видавці з 25 країн світу.
 
Книжка – це душа

Уже п’ятий рік поспіль приїжджає у місто Лева польський письменник Марек Краєвський, бо львівський Форум дарує йому особливі відчуття. До слова, Марек Краєвський став першим іноземцем, хто сьогодні був удостоєний «Золотого герба Львова» за популяризацію міста у світі. «Це є важлива літературна імпреза. Мої книжки перекладаються в Україні, я дуже радий зустрітись з читачами. За рік знову на Форум привезу нову книжку, бо вже пишу», – наголосив письменник Радіо Свобода.
 

У рамках Форуму видавців відбувається книжковий ярмарок, на якому свої книжки представили понад 250 видавництв. Ціни на більшість видань дешевші, ніж у крамницях. Тому відвідувачів не бракує. На Форум приходять люди, які люблять читати. Директор видавництва «Апріорі» Юрій Николишин зауважив, що попит на книжки щороку зменшується: даються взнаки матеріальні негаразди. «Звісно, що люди менше купують книжки. Але книжка – це душа. Якщо вона є, то люди читають і купують книжки», – зазначив директор видавництва.
 
Книговиданню потрібна підтримка з боку держави
 
Учасники Форуму видавців в один голос заявляють, що українському книговиданню потрібна державна підтримка, спеціальна програма, скерована на промоцію української книжки і заохочення людей до читання.
 
Лише 20 відсотків українців читають у рік п’ять книжок, усі решта або менше або ж взагалі нічого. Та попри те, що письменники та видавці називають стан книговидання в Україні критичним, майже реанімаційним, щороку зростає кількість виданих україномовних книг.

http://www.radiosvoboda.org

 
 

Додав Sh.Ocean 17 вересня 2011

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска