Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Мистецький Арсенал / Шостий форум сучасного мистецтва ART-KYIV contemporary

1 листопада 2011 року у Мистецькому Арсеналі відбудеться урочисте відкриття шостого форуму сучасного мистецтва ART-KYIV contemporary. ART-KYIV contemporary наймасштабніший проект вітчизняного арт-ринку, що має на меті презентувати якісне актуальне мистецтво за посередництва кращих галерей України і світу.

Цього року свої експонати представлять близько 30 галерей сучасного мистецтва з України, Росії, Німеччини та Франції. Професійний відбір творів здійснює Експертна рада, яку очолює мистецтвознавець і куратор Олександр Соловйов.

Після рекордної кількості відвідувачів у 2010 році – близько 35 тисяч осіб – цьогорічний ART-KYIV планується з акцентом на збагачення досвіду й знань відвідувачів про сучасні мистецькі процеси. Окрім ярмаркової програми, ART-KYIVcontemporary значну увагу приділяє паралельній програмі. На шостому ART-KYIV contemporary зросла кількість спецпроектів, які цього року створено у співпраці з авторитетними мистецькими інституціями Японії, Німеччини, Франції та Польщі. Формат спеціальної програми – Unlimited Без обмежень»)створить особливе середовище для експерименту і дослідження теоретичної складової сучасної арт-сцени.

Сенсації Шостого ART-KYIV contemporary

1. Японська платформа

Вперше у Мистецькому Арсеналі буде представлено унікальну ретроспективну виставку шести японських  художників - THE GROUP 1965: Ai­da Ma­ko­to, Ki­no­shi­ta Par­co, Hi­royu­ki Mats­u­ka­ge, Os­car Oi­wa, Tsuyo­shi Ozawa, Su­mi­hi­sa Ar­i­ma, – яка з успіхом була прийнята у Музеї сучасного мистецтва в Дюссельдорфі. Японських митців об’єднує не єдина художня програма, а лише спільний «дух часу», який відповідає даті їхнього народження – 1965 рік. В алюзіях на світові мистецькі тенденції і рефлексіях на традиційну поп-культуру художники проявляють нову японську ідентичність. Експозиція складатиметься з абсолютно різних за стилем і манерою висловлювання живописних, фото та відео робіт, унікальної інсталяції «Нагойя», що відтворює модель японського комунального житла. У рамках виставки японські митці представлять серію перформансів, лекцій та воркшопів, а також спеціальний майстер-клас для дітей Ootaka Workshop (малювання та танці).

2. Спецпрограма: східноєвропейський резонанс

Відомий польський куратор Моніка Шевчик та Польський Інститут в Києві презентують у Мистецькому Арсеналі продовження проекту «Подорож на Схід», що здійснюється  в рамках Державної програми культурного головування Польщі в Раді Євросоюзу. У проекті візьмуть участь митці з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови, Польщі, а також українські художники Анатолій Бєлов, Алевтина Кахідзе, Ярослава-Марія Хоменко, Володимир Кузнецов, Стас Волязловський, творча група TanzLaboratorium. Митці досліджують ключовий мотив, який формує зв’язки між людьми і є альтернативою авторитетові влади чи економічного капіталу. Таким мотивом є феномен любові – у всіх його неочікуваних мистецьких проявах.

3. Українські моряки в об’єктиві молодого французького мистецтва

Учасником ART-KYIV contemporary стане перспективний дует французької відеохудожниці Марі Рейнер та куратора Флоранс Останд. У 2010 році вона створила фільм Roll-On, Roll-Off, героями якого стали українські моряки з корабельного судна Marfret в Марселі. Авторка споглядає функціональні урбаністичні простори як «машинний механізм» і досліджує, як людські тіла перетинають і освоюють ці території.

 4. Unlimited: Українська спецпрограма

Куратор Мистецького Арсеналу Олександр Соловйов презентує спецпроект Unlimited («Без обмежень»), який є своєрідним тестом-дослідженням кордонів виставкового простору. Unlimited це виставкова платформа, яка не обмежує свободу художників як з формальної, так і з концептуальної точки зору. Проект ставить питання про специфіку різних енвайронментів та мистецьких практик і дозволяє розкрити активність та енергетику виставкового простору. У виставці беруть участь Ілля Чічкан з художниками-графітистами, Тіберій Сільваші з інсталяцією «Внутрішнє-зовнішнє», група SOSка та харківська молодіжна арт-комьюніті з презентацією автентичного «трешевого» простору «харківського квартирника».

У програмі ярмарку очікуються лекції та освітні програми для дорослих і наймолодших відвідувачів, серія перформансів від українських та японських художників, покази фільмів про мистецтво, семінари від українських галеристів та експертів сфери мистецтва.

Щорічний міжнародний ярмарок ART-KYIVcontemporary з 2010 року відбувається у музейному комплексі «Мистецький Арсенал», на площі близько 16 тис. кв.м.

У 2010 році проект відвідало 35 тисяч осіб за тиждень, з яких рекордна кількість – 6 тисяч – у день відкриття.

Виставка продемонструвала творчість більш ніж 200 художників, 80% з яких – українські митці.

Свої експонати представили 30 галерей,

у спеціальному проекті «Колекції» було презентовано твори з 13 приватних зібрань,

у спеціальних проектах «StreetArtProject» та «Сучасне відео» взяли участь 38 митців з України, Росії, Німеччини, Швейцарії, Франції 

Особливою подією став Міжнародний круглий стіл «Музей у сучасному контексті», у якому взяли участь директори і куратори міжнародних мистецьких інституцій: Валері Хіллінгс  (Музей Гуггенхайма, Нью-Йорк), Пітер Нойвер (МАК Музей, Відень); Віктор Мізіано (Президент Міжнародного фонду Маніфеста), Олександр Боровський, Олеся Туркіна (Російський музей, Санкт-Петербург), Йосип Бакштейн (комісар Московської Бієнале), Флоранс Остенде (Центр сучасного мистецтва dallas contemporary),Грегор Янссен (Музей сучасного мистецтва, Дюссельдорф), Рольф Лаутер (Свісс Арт Фундація, Карлсруе), Анна Гор ( Музей сучасного мистецтва Арсенал, Нижній Новгород), Ману Д.Парк (Арт-Центр Нам Джун Пайка, Сеул).

02 — 13 листопада 2011

Лаврська, 12
тел: (044) 288-52-26

11.00 — 20.00
понеділок

Мистецький Арсенал

 
 

Додав Sh.Ocean 07 жовтня 2011

Про автора

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал" сьогодні є одним з найбільш перспективних проектів у галузі культури України, а у майбутньому має стати одним із найпотужніших світових музейно-виставкових комп

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска