Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / З сьогоднішнього дня закрили Музей Михайла Булгакова

З сьогоднішнього дня припинив свою діяльність Музей Михайла Булгакова на Андріївському узвозі, 13. Про це повідомив колектив музею голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця. Колектив місяцями збирав заявки на екскурсії в період весняних канікул з усіх шкіл країн СНГ та Києва, а тепер замовлені екскурсії доводиться скасовувати не відомо до якого періоду, адже дату, коли музей знову почне працювати влада не називає.

«Впевнений, що немає жодної причини так нахабно і несподівано припиняти роботу музею, який закривають через ремонт Андріївського узвозу, хоча сама по собі ідея закривати будинки через ремонт проїжджої частини – безглузда. Крім того, гостям столиці доведеться повертатись додому «несолоно хлебавши» і все через бездумні дії київської влади, яка не попередила музей про можливе закриття, і обрала самий непідходящий для цього період – період весняних канікул», - заявив О. Бригинець.

Депутат вражений тим, що саме ті ремонти, які відбуваються з ініціативи київської влади, проходять з найбільшою шкодою для культури . Він нагадав, про ситуацію із Театром на Подолі, коли влада паралізувала його роботу, вигнавши заклад з Гостинного Двору, не закінчивши будівельні роботи нового приміщення театру на Андріївському узвозі. Були спроби припинити роботу театру «Колесо», який відстояв свої права. Пройшло кілька днів і сьогодні паралізована робота іншого закладу культури: одного з найвідвідуваніших музеїв – Музею Михайла Булгакова.
«Коли олігархи підганяють з будівництвом нових комунікаційних мереж для їх готелів та офісних центрів, навіщо думати про культуру?», - обурюється О. Бригинець.

Літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова — будинок-музей в м. Києві, в якому письменник жив з дружиною та мав свою лікарську практику. У 1989 році Київський виконком ухвалив Рішення про створення Літературно-меморіального музею Михайла Булгакова. Два роки тривали реставраційні роботи. А 15 травня 1991 р. двері музейного закладу вперше відкрилися для відвідувачів. Сучасний музейний заклад перебрав на себе і функції будинку з вул. Воздвиженської, 10 в Києві, де народився майбутній письменник, бо той вже зруйнували.

Нагадаємо, найближчими днями відбудеться прес-конференція присвячена темі Андріївського узвозу: «Андріївський узвіз гине: експертизи, думки та коментарі». Про дату і час проведення буде повідомлено додатково

ПРО

 
 

Додав Chyzh 27 березня 2012

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска