Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Артмоб "Німе кіно" в підтримку українського кінодубляжа

Мовчазний натовп: учасники надягають вишиванки, на обличчах вуса Чарлі Чапліна (бутафорія або грим), або краще, в кого є можливість, роздрукований на А4 портрет Чарлі Чапліна.

Панове! Увага! Ця акція виключає присутність жодної політичної атрибутики. При витоках цього артмобу не стояло жодної організації. Прохання не чинити спекуляцій і не паразитувати.

Поскільки вишиванка доступна далеко не всім, то можна прийти лише з вусами. Досить буде невеликої кількості учасників з повною комплектацією. Для виготовлення вусів берете папір, нафарбовуєте чорним, наприклад, маркером, або ще чимсь доступним, вирізаєте ножицями, привязуєте нитку або гумку. І ви озброєні.

Львів, площа Ринок, статуя Нептуна; Київ, біля Кабінету міністрів

  Деталі проблеми:

У лютому 2012 року уряд прийняв постанову, яка заохочує демонструвати в наших кінотеатрах фільми, дубльовані в Росії російською мовою. Досі фільми мали дублюватися та озвучуватися лише в Україні.

Проте навіть за таких штучних переваг для російському бізнесу й російської мови, в Україні продовжували успішно дублюватися й демонструвати фільми українською. Тому влада вдалася до прямого бандитизму і вирішила фізично знищити київську студію «Ле Доен», де дублюється українською мовою більшість фільмів для вітчизняного кінопрокату.

5 квітня озброєні податківці під надуманим приводом вдерлися на студію і, зігнавши докупи акторів та працівників, вивезли обладнання, що використовується для дубляжу. Роботу студії паралізовано.

Якісно дублювати фільми в Україні тепер просто ніде.


Засади акції

По-перше, ми покажемо світові, що культурний запит на українську мову в Україні існує. Як би парадоксально це не виглядало Ми мусимо довести, що не придатні до асиміляції. Ми не просто населення. Ми унікальний підвид homo sapiens, відомий як «українці». Ми – народ.

Мета не виправдовує засобів. Мета їх визначає. Відповідно: за цим заходом не стоїть жодної організації. Ця ініціатива вільна від політичних та комерційних упереджень. Вона покликана зібрати кола однодумців в кожному місті України і показати їх наявність.

Ця акція є тестом. Стоїть питання, чи маємо ми шанси на майбутнє як етнокультурний феномен. Якщо ми народ, а не населення, ми маємо імунітет до деморалізації і сепарації. І ми це проявимо.

Метод артмобу обрано невипадково. Загадковий мочазний натовп ряджених викличе інтерес і породить плітки. І саме представники ЗМІ, які матимуть детальні релізи, даватимуть роз’яснення громадськості.
Для досягнення ефекту нам буде достатньо 15 хвилин офлайн-волевияву.

Приєднуйтесь! В нашому випадку розмір має значення. Є такий закон: причину шукають за відсутністю бажання, за його наявністю знаходять можливості.

 
 

Додав Настічка 09 квітня 2012

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска