Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Голландська реклама закликає не їхати в Україну на Євро-2012

У Нідерландах на центральних телеканалах з'явилася реклама під назвою "Стримай його вдома" із закликом до жінок умовити чоловіків не їхати в Україну на Євро-2012 через те, що "ця країна сповнена красивих жінок".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, реклама, яка транслюється у вечірній час, розроблена нідерландською енергетичною компанією Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Ролик також розміщений на відеосервісі Youtube.

У прес-релізі компанії сказано, що реклама за участю відомих у країні людей розрахована на жіночу аудиторію, а героєм першого кліпу став Хенк Спаан - спортивний журналіст.

У кліпі тривалістю 25 секунд показують віконце Google, куди вводяться слова Ukrainian women ("українські жінки"). Після цього на екрані з'являється багато фотографій напіводягнених молодих жінок. Далі в кадрі видно героя - Хенка Спаана, який на дивані дивиться телевізор, після чого глядач бачить логотип NLE.

Жіночий голос за кадром пояснює, що якщо укласти контракт з компанією, то в подарунок клієнт отримає прилад для виготовлення пива.

"Даруючи цей бар, чоловіків умовляють залишитися вдома, а не їхати в Україну, яка приймає чемпіонат і де, як кажуть, повно красивих жінок. Хенк Спаан залишається у себе вдома", - запевняють у компанії.

"Несправедливий до українців"

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість у зв'язку з появою такої реклами, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми рішуче будемо домагатися того, щоб ролик був знятий з ротації"

Олександр Дикусаров, речник МЗС України

"Ми вважаємо даний ролик дискримінаційним, таким, який сприяє розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, несправедливим по відношенню до України та українців. Ми рішуче будемо домагатися того, щоб він був знятий з ротації", - сказав агенції речник міністерства Олександр Дикусаров.

За його словами, посол України в Нідерландах вже провів зустріч з представниками Федерації футболу Нідерландів, спонсором якої є компанія NLE. Він також сказав, що посол планує зустрітися і з керівництвом самої компанії.

"У Федерації футболу Нідерландів різко засудили вихід цієї реклами та запевнили українську сторону в тому, що ролик був проведений без узгодження з ними, хоча це мало бути зроблено. Також, за словами представника Федерації футболу Нідерландів, в ролику безпідставно розміщений логотип Федерації", - пояснили в МЗС.

До нідерландської комісії з рекламної етики вже спрямовано кілька скарг на ролик.

 
 

Додав Chyzh 24 квітня 2012

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска