Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Мистецький Арсенал / ART KYIV contemporary 2012

З 1 по 18 листопада 2012 року Мистецький Арсенал презентує наймасштабніший форум сучасного мистецтва в Україні – ART KYIV contemporary, що продемонструє якісне вітчизняне та світове актуальне мистецтво. ART KYIV відбувається всьоме, але цього року він змінює ярмарковий формат і вперше буде репрезентований у форматі форуму.

У структурі ART KYIV contemporary 2012:


Презентації галерейних проектів. 30 провідних галерей з України, Польщі, Росії, Італії, Німеччини та Франції представлять спеціально підготовлені проекти сучасних митців, познайомлять колекціонерів та поціновувачів мистецтва з останніми доробками та яскравими іменами з різних країн світу.

Спецпроект. Спеціальні проекти відібрані для цього розділу орієнтовані не лише на професійну аудиторію, їхня мета - познайомити широкого глядача з історичним та аналітичним змістом актуального мистецтва.

Мистецький Арсенал презентує проект "Виключно живопис. Новітній український фігуратив", що досліджує зацікавлення художника в фігуративному зображенні. Серед учасників проекту: Василь Цаголов, Арсен Свадов, Олександр Ройтбурд, Максим Мамсіков, Ігор Гусєв, Віктор Сидоренко, Влада Ралко, Андрій Сагайдаковський, Ілля Чічкан, Артем Волокітін, Юрій Пікуль, Гамлет, Анатолій Ганкевич, Павло Керестей, Едуард Колодій, Микита Кравцов, Зоя Орлова, Сергій Попов, Ілля Пруненко, Дмитро Сидоренко, Маша Шубіна, Леся Хоменко. Куратор – Олександр Соловйов.

Проект "Х.Десять"
від однієї з найбільших та найуспішніших галерей Росії – галереї "Тріумф". Виставка творчого тандему Олександра Виноградова та Володимира Дубосарського – новий проект, що складається з 80-ти робіт створених за останні 10 років, котрі раніше не виставлялися. Роботи зібрані з чотирьох ключових проектів "Danger! Museum" (2009), "На районі" (2010), "За відвагу" (2011), "Ретроспектива" (2012). За словами митців вони відчули відповідальність перед роботами, що не були завершені та продемонстровані, тому вирішили зібрати їх у проект. Також на виставці буде демонструватись документальний фільм Євгена Мітти та Олександра Шейна "Виноградов і Дубосарський: картина на замовлення".

У рамках Угорської платформи проект "Творчий доробок та міф Віктора Вазарелі" познайомить глядача з етапами та творчим методом французького митця угорського походження Віктора Вазарелі. Вазарелі – художник зі світовим ім’ям, засновник художнього напрямку оп-арт, що вплинув не тільки на розвиток мистецтва, але й на дизайн та архітектуру. Куратор виставки Тібор Чепеі товаришував з художником та зібрав унікальну колекцію його робіт. Експозиція проекту складається із 140 робіт Віктора Вазарелі – 120 сериграфій (особливого різновиду шовкографії, що являє собою багаторазове накладення шарів фарби), 20 об’єктів, автопортрету Віктора Вазарелі та єдиного в світі витвору мистецтва, що побував у космічному просторі – колажу "Космос (Вир)", 1981р. Картина була на борту Союз Т-6 на космічній станції Салют 7 у 1982р. Ініціатором виставки став Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні, пан Міхаль Баєр. Виставка пройде за підтримки Міністерства закордонних справ Угорщини.

Італійська платформа буде представлена відомими італійськими галереями: Aria Art Gallery, White Room Gallery, Barbara Paci Gallery. Цікаво, що в експозиції будуть представлені не лише італійські автори, адже вище згадані галереї співпрацюють з найуспішнішими світовими митцями. Окрасою Італійської платформи стане експозиція робіт сучасних митців виконаних у такому традиційному та складному матеріалі як мармур від галереї Barbara Paci Gallery. Також, Aria Art Gallery представить добірку найкращого італійського відеоарту 2000-х та творчість молодих авторів.
Серед спецпроектів ART KYIV contemporary 2012 також: "Симпозіум сучасного мистецтва "Бірючий 012", "Володимир Наумець. Ретроспектива» та відеопроект тогорічного лауреата найпрестижнішої в Росії премії в галузі сучасного мистецтва "Премії Кандинского" Поліни Каніс "Очищення".

Освітня та Паралельна програми. В рамках програм пройдуть конференції, круглі столи, дискусії, лекції українських та закордонних експертів. Заплановано проведення круглого столу присвяченого українському сучасному живопису за участю провідних художників, кураторів та мистецтвознавців; форуму галеристів з серією панельних дискусій, круглих столів та лекції присвячених питанням арт-ринку, функціонування комерційних інституції, галерейному менеджменту; лекції про творчість художників, представлених на ART KYIV contemporary; проведення тематичних екскурсії; демонстрація документальних фільмів. Спеціальна подія – зустріч та панельна дискусія з визнаним класиком сучасного мистецтва Спеціальним гостем цьогорічного форуму Еріком Булатовим.

Отже цього року у поціновувачів сучасного мистецтва та фахівців буде можливість не тільки ознайомитися з найцікавішими проектами останніх років представленими на стендах 30 галерей з 6 країн світу. Але й, що найважливіше, отримати можливість окреслити найактуальніші глобальні питання сьогодення та їх вплив на розвиток сучасного мистецтва в серії круглих столів та дискусій; відкрити для себе творчий доробок визнаних світових класиків, чиї роботи будуть представлені в кількох Спецпроектах; по-новому поглянути на твори представників українського сучасного мистецтва, які працюють у традиційній техніці живопису; визначити історичний контекст живопису та його перспективи під час круглих столів та лекції; насамкінець дізнатися багато нового, відвідуючи події Освітньої програми. Таким чином, ART KYIV contemporary стане важливою платформою для спілкування, обміну думками і досвідом між міжнародними та українськими експертами та залучить широку аудиторію, представивши широкий спектр цікавих та неординарних експозицій та подій.


РЕЖИМ РОБОТИ: 11.00 – 20.00; без вихідних
Вартість квитка 50 грн
Пільговий квиток 20 грн (пенсіонерам, студентам, учням)
Діти до 12 років безкоштовно

Музейним працівникам, членам спілки художників, військовослужбовцям строкової служби, інвалідам 1,2 групи - безкоштовно (за наявності посвідчення).

Вартість екскурсійної путівки - 200 грн.

У суботу та неділю о 14.00 екскурсія - безкоштовно!


Екскурсію можна замовити за телефоном +38 (067) 659-33-69 або за електронною адресою vika-boyko@ukr.net
О рганізатор групових відвідувань - Вікторія Бойко


ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЗМІ:
ДАТА ПРОВЕДЕННЯ: 1-18 листопада 2012.
Прес-конференція — 31 жовтня о 16.30.
ЗМІ — за акредитацією.

УВАГА! Для одержання акредитації представникам ЗМІ потрібно мати при собі журналістське посвідчення.
Подробиці на сайті: art-kyiv.com

ЧЕКАЄМО ВАС ЗА АДРЕСОЮ:
Київ, вул. Лаврська, 12,
НКММК "Мистецький Арсенал"


ПРЕС-СЛУЖБА МИСТЕЦЬКОГО АРСЕНАЛУ
Телефон 044 288-52-26
e-mail: pressa@artarsenal.in.ua

 
 

Додав nady 26 жовтня 2012

Про автора

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал" сьогодні є одним з найбільш перспективних проектів у галузі культури України, а у майбутньому має стати одним із найпотужніших світових музейно-виставкових комп

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска