Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Мистецький Арсенал / Сьомий форум Art Kyiv Contemporary збирає галеристів

У «Мистецькому Арсеналі» в Києві розпочався сьомий міжнародний форум сучасного мистецтва Art Kyiv Contemporary. Він представить проекти як українських, так і світових галерей. Окрім них, форум презентує чотири спецпроекти: це сучасне фігуративне мистецтво українських живописців, виставка російських художників і угорська та італійська платформи. Також триватиме освітня програма: лекції, дискусії та зустрічі з митцями.

Сьомий Art Kyiv Contemporary відбудеться у новому форматі: досі це був ярмарок, однак відтепер стане форумом.

Директор «Мистецького Арсеналу» Наталія Заболотна пояснила: «Я думаю, що ви самі побачите, наскільки еволюціонує галерейний рух. Але нам потрібно трохи більше виїжджати на світові арт-ярмарки, вчитися культурі експозиціонування. Через певні труднощі із законодавством ми, звісно, не можемо бути повноцінною міжнародною арт-ярмаркою, я маю на увазі проблеми із ввозом та вивозом. Галереї привозять до нас роботи не на продаж, а на експонування. Це одна з причин, чому ми вирішили стати арт-форумом».

Живопис постмедійної епохи

20 провідних українських та європейських галерей представлять на форумі Art Kyiv Contemporary роботи сучасних митців. Ця експозиція створена спеціально для колекціонерів. А для широкого загалу – чотири спецпроекти від України, Росії, Угорщини та Італії.

Українська частина – це експозиція, присвячена новітньому фігуративному живопису. Куратор проекту Олександр Соловйов розповів, що незважаючи на класичну форму, сутність цього виду мистецтва є принципово новою.

«Це живопис нової епохи, постмедійної епохи. Не дивлячись на традиційну оболонку, це, по суті, вже зовсім нове явище. І цікаво подивитись, як воно конкурує з новими медіа, що є в арсеналі в сучасного художника», – зауважує він.

На форумі ми шукаємо нових авторів – галеристка

Російська галерея «Тріумф» покаже проект «Х. Десять» – виставку художників Олександра Виноградова та Володимира Дубосарського. Це 80 робіт за останні 10 років, які досі не виставляли.

Угорська платформа представить творчий доробок художника Віктора Вазарелі. Зокрема відвідувачі зможуть побачити його роботу «Вир» – єдиний у світі витвір мистецтва, що побував у космічному просторі. А Італія привезе на форум твори із п’яти галерей. Це як італійські, так і світові автори. Галеристка Барбара Пачі зазначає, що вона не тільки експонує роботи, а й шукає нові.

«Ми також хотіли б знайти молодих художників, з якими б нам було цікаво працювати у майбутньому. Тобто ми прагнемо своєрідного обміну», – каже вона.

Паралельно із виставками відбуватиметься освітня програма. Це – лекції, дискусії та конференції. Спеціальним гостем стане засновник соц-арту, художник-фотореаліст Ерік Булатов.

Форум триватиме у музейному комплексі «Мистецький Арсенал» до 18 листопада 2012 року
.

Євгенія Олійник, Радіо Свобода

 
 

Додав nady 01 листопада 2012

Про автора

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал" сьогодні є одним з найбільш перспективних проектів у галузі культури України, а у майбутньому має стати одним із найпотужніших світових музейно-виставкових комп

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска