Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Наталка Сняданко / «Театр — це крута штука. Але...»

Світ відзначив Міжнародний день театру. Це не просто професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів глядачів. Театральне мистецтво є одним із найдавніших та найшанованіших у світі. Воно допомагає розвивати естетичний смак, розширювати світогляд, театр несе у собі вічні ідеї гуманізму та краси. Проте з кожним роком популярність цього мистецтва знижується. Молодь віддає перевагу музичним концертам та кіносеансам, а старше покоління бідкається на високі театральні ціни. Ми вирішила поцікавитись, чи часто бувають у театрі відомі люди України...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ірина ГЕРАЩЕНКО,

народний депутат України

У театрі востаннє була перед новим роком на «Трьох поросятах» з маленькою донькою. Їй три роки, це був її перший похід в театр. Вона була у захопленні. А на дорослій виставі була восени. Московський Ленком привозив до Києва «Вишневий сад» Чехова. Люблю театр. У студентські роки відвідувала лекції з театральної критики в театральному інституті у Києві. Мріяла писати про театр як журналіст, на початку кар’єри займалася саме культурною тематикою. Зараз мені важко часто кудись вириватися, бо двоє малих дітей не завжди відпускають маму увечері. Але саме вчора говорила з Богданом Бенюком. Казала, що мрію піти на виставу за його участю «Швейк». І ще хочу сходити на нову виставу за творами Марії Матіос, прем’єра якої зараз готується.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вадим КРАСНООКИЙ,

співак, лідер гурту “Мед Хедс XL”

Востаннє був у театрі, коли знімали у цьому мистецькому храмі кліп “Мед Хедс” на пісню «П’ятниця». Театральна атмосфера дуже допомогла у створенні потрібного настрою для композиції та відео. Якщо говорити про відвідини вистави чи опери, це було декілька років тому. Також бував на дитячих виставах з сином. Але загалом рідко буваю в театрі.

Театральне мистецтво дуже потрібне! Театр - це крута штука. Але у моєму інформаційному просторі останнім часом не було інформації про те, що ось буде кльова вистава, на яку обов’язково треба сходити. Це не означає, що в Києві не йдуть цікаві вистави. Просто вони недостатньо добре розрекламовані. Театральне мистецтво також потерпає від великої конкуренції з іншими культурними подіями. Я, як музикант, найчастіше іду туди, де музика або кіно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наталка СНЯДАНКО,

письменниця

Дуже люблю сценічні читання на театральному фестивалі «Драбина», де часто буваю. На жаль, їх формат малоприсутній наразі в Україні. Збираюся піти на виставу «Так казав Заратустра» до Львівського театру ім. Леся Курбаса, прем’єру якої, на жаль, пропустила. Намагаюся побачити усі вистави цього театру, який належить до нечисленних експериментальних і цікавих колективів міста Львова.

Мене дуже турбує застій театрального життя, який уже багато років спостерігається у мистецькій столиці України - Львові. На жаль, у моєму рідному місті, як і в інших містах нашої держави, практично немає експериментальних театральних майданчиків, де можна було би подивитися постановки п’єс сучасних світових або українських авторів. Та й цікавих драматургів, вартих того, аби поставити їх у європейський контекст, в Україні вкрай мало. На це скаржаться усі мої знайомі перекладачі, які спеціалізуються на драматургії. Запропонувати щось із нового українського зазвичай вкрай важко. У театрі досі панує канон «шароварщини», успадкований з радянських часів. А це виглядає у міжнародному контексті ще більш архаїчно, ніж у внутрішньоукраїнському.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Марічка ПАДАЛКО,

телеведуча

Востаннє була в театрі на прем’єрі нашумілої в Європі україно-швейцарської вистави «ВІЙ» (за мотивами повісті Гоголя). Це спільний проект театрів Vidy-Lausanne і “Дах”. «Дах» - це сучасний театр для гурманів, часто буваю на їхніх виставах у маленькому приміщенні. Рада, що завдяки успіху в Швейцарії вони змогли виступити у Києві на великій сцені. Буваю у дитячих театрах зі своїми малятами. Але здебільшого розчарована, що більшість тамтешніх дійств відбувається під фонограму. Є лише один театр у Києві, який відповідає моїм очікуванням. Це Київський муніципальний академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва. Там все по-справжньому.

Інна Корчук, Високий Замок

 
 

Додав nady 31 березня 2013

Про автора

Народилася у 1973 році у Львові. За освітою — філолог, закінчила Львівський та Фрайбурзький університети, за фахом – журналіст і перекладач з польської, німецької та російської.

Автори пов'язані с новиною

MadHeads

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска