Увійти · Зареєструватися
Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Форум видавців / Майк Йогансен, більярд і Форум видавців

Чемпіонат з більярду, у якому письменники та видавці змагаються за звання «Королю більярду», граючи в американку (пул), почнеться 14 вересня о 16.00 у приміщенні клубу «City Billiard» (м. Львів, вул. Героїв УПА, 77) у рамках 20 Форуму видавців у Львові. Чемпіонат імені Майка Йогансена проводить щорічний літературно-мистецький захід «Йогансен-fest» (27-28 вересня 2013 року, Харків).
Гра проводиться за кубковою системою, по одній грі, до визначення переможця.

 

Модератори – Павло Коробчук (Київ), Ігор Зарудко (Харків).


Шанувальникам Майка добре відомо, що він у чесному двобої виборов титул «Короля більярду» у Володимира Маяковського. Як про це пише Юрій Смолич: «І Маяковський… поліз під більярд. Сам на свою прилюдну ганьбу виставив цю умову. І тут з поверженим «королем» більярда в літературі трапився другий конфуз: кабінетний стіл був низький «черевом», і Маяковський застряг під більярдом: голова з одного боку, ноги стирчали з другого. Отут і почався «тубан». Майк стрибав довкола, як хлопчик, граючись в індіанців, і гукав щось подібне до бойових кличів команчів чи ірокезів. Всі били в долоні і гукали «браво-біс». А Маяковський – коли б і просунув плечі і живіт, однаково не зміг би вилізти, бо з одного боку більярда його тягли за руки, а з другого – за ноги. Братці! – змолився Володимир Володимирович. – Змилуйтесь! Розірвете ж! Четвертуєте ж!.. Здаюсь! Більше не буду! Йогансен – король! Братиму в нього фору! Тільки пустіть! Відпустіть!
Так був повалений більярдний кумир, і «королем» більярда в літературі став Майк Йогансен».


На сьогодні звання короля більярду за версією «Йогансен-fest» належить Миколі Климчуку (Видавництво «Laurus»). Якщо вважаєте себе неабияким майстром цієї інтелектуальної гри, спробуйте дійти до перемоги.

 

Форум видавців

 
 

Додав nady 10 вересня 2013

Про автора

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в су

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска