Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Кінофестиваль Молодість / Прем'єра відреставрованої стрічки "За двома зайцями" на Майдані Незалежності

20 жовтня о 19:00 на Майдані Незалежності відбудеться світова прем'єра відреставрованої стрічки "За двома зайцями" з оригінальною українською звуковою доріжкою, віднайденою нещодавно. 

Показ легендарної стрічки Віктора Іванова в її «новому старому» вигляді та звучанні стане спеціальною подією кінофестивалю, що стала можливою завдяки підтримці Національного центру Олександа Довженка.

Україномовний фільм, знятий на кіностудії Довженка у 1961 році став настільки популярним, що його негайно дублювали російською мовою, зробивши частиною радянського кінематографа. Оригінальну версію вилучили з прокату й відтоді фонограма вважалася втраченою. Нещодавно її вдалося знайти у Маріупольському фільмофонді. Як відомо з багатьох інтерв'ю виконавиці головної ролі фільму, Маргарити Криніциної, вона по-справжньому мріяла, щоб фонограму знайшли й оригінальна українська версія фільму була відновлена.

«На українську версію "За двома зайцями" полювали кілька десятків років. Символічно, що оригінальну фонограму не вдавалося знайти - чи, бодай, оприявнити - поки не було знайдено іншу із двох вцілілих копій. Тепер на їх основі Центр Довженка створив реставровану україномовну версію фільму, яку буде показано на МКФ "Молодість"», - розповідає Іван Козленко, кінознавець, заступник генерального директора Центру.

"Молодість" відкриється в суботу, 19 жовтня у палаці "Україна".

 
 

Додав nady 18 жовтня 2013

Про автора

Сорок років тому в Києві народився дводенний фестиваль-огляд студентських фільмів Київського державного інституту театрального мистецтва, на якому презентували усього 33 стрічки.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска