Головним майданчиком Бієнале наступного року традиційно стане Мистецький Арсенал. Кураторами цієї події обрали австрійців - Георга Шьолльхаммера та Гедвігу Саксенхюбер. ARSENALE 2014 пройде у вересні-листопаді наступного року.

Георг Шьолльхаммер та Гедвіг Саксенхюбер впливові міжнародні спеціалісти у галузі сучасного мистецтва. Крім великого досвіду роботи в арт-критиці та курування мистецьких проектів вони чудово обізнані із актуальною мистецькою ситуацією Східної Європи й арт-процесом в Україні.

"Вперше я приїхала в Україну у 2006 році, коли готувала виставку про українське мистецтво після Помаранчевої революції. І ось тепер тут знову вирують суспільні події. Це символічно і просто дуже цікаво для мистецького вивчення і дослідження", - поділилася на прес-конференції в Мистецькому Арсеналі Гедвіга Саксенхюбер.

Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва ARSENALE – наймасштабніша міжнародна подія у галузі сучасного мистецтва в Україні. Вона була започаткована у 2012 році і проходить щодва роки. Бієнале стала поворотним моментом для культурного життя України: експозиція об'єднала у просторі Мистецького Арсеналу роботи 100 провідних митців із 30-ти країн із творами українських художників. ARSENALE 2012 відвідали понад 135 тисяч гостей. Куратором ARSENALE 2012 був британський мистецтвознавець Девід Елліотт.

Gazeta.ua

 

 
Фото: artarsenal.in.ua