Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Статті Інформація

Автори / Оксана Забужко / Майдан розійдеться після того, як створять “народний уряд”

Відома українська письменниця Оксана Забужко переконана, що Майдан може розійтись лише тоді, коли створить свій постійно діючий орган контролю за владою. Про це вона розповіла у коментарі Gazeta.ua. 

За її словами, така комісія має представляти всі волонтерські служби Майдану, що склались і працювали за ці три трагічні місяці української історії ефективніше від будь-якої з українських влад за 23 роки – медичну, юридичну, “Самооборону”, інформаційно-культосвітню, тощо.

“Це й буде свого роду “народний уряд”, який зможе цілком дієво контролювати черговий “старий-новий” уряд олігархічної республіки. Тільки тоді є шанс на ті зміни, задля яких стояв Майдан і лилася кров мучеників, – шанс на світло в кінці тунелю: на поступовий, крок за кроком, вихід із того порочного кола мафіозної держави, з якого Україна все ніяк не може вибратися”, – переконана письменниця.

Також письменниця впевнена, що всі ресурси для створення такої комісії в Майдану є, зокрема, і шанси на те, щоб вибороти для неї законодавчий статус.
За її словами, в цю боротьбу має включитись все українське суспільство, “поки травматичний шок нації ще не виходить переконвертувати в передвиборчий “пі-ар на крові”.
Щодо подальших реформ у загальноукраїнському контексті, то Забужко рекомендує змінювати країну згідно з трьома базовими європейськими цінностями: верховенства права, прав людини та відділенням світської влади від духовної (ніякого “культу лідерів”!).

“Це довгий шлях – але покоління, якому належить його пройти й збудувати нову, справді незалежну й демократичну Україну, вже пройшло гартування Майданом. Ми побачили, на що ми здатні, і багато чому навчились. І все у нас вийде, обов’язково, – тільки не зупиняймось на цьому шляху”, – закликає Забужко.

Gazeta.ua

 
 

Додав ceny bab 26 лютого 2014

Про автора

Коротка біографічна справка Оксана Забужко — одна з провідних українських письменників свого покоління, є автором трьох поетичних книжок: «Травневий іній» (1985), «Диригент останньої свічки»

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска