Увійти · Зареєструватися
Потік MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Юрай Курай / Дніпропетровськ атакувала співуча книга

Вертеп на презентації Кіно люблять усі. Саундтреки до фільмів залишаються в нашій пам’яті надовго. Книги сьогодні читає невеликий відсоток населення України. Як варіант рішення цієї проблеми — створення саундтреків до книг. Неможливо? Очевидці презентації літературної серії «Золота жила» — книги Юрая Курая «Кіно FM», що пройшла 29 листопада в торгівельно-розважальному центрі «Grand Plaza», стали свідками нового явища у світі вітчизняного книговидання. Організатором цього дійства стало видавництво «Проспект», а співорганізатором і безпосередніми учасником цього феномена став Гурт Мандрівних Дяків «Вертеп».

Курай Сюжет книги являє собою курйозні переплетіння найрізноманітніших популярних кіногероїв, що може призвести до несподіваних, а часом і фантастичних результатів. Автор книги, дивна весела людинка, схожа на Гаррі Поттера, він же ді-джей «Дорослого радіо», Юрай Курай на презентації свого твору сказав прямо: «Вийшло дуже цікаво. Прочитайте — і самі все дізнаєтесь». Далі на передній план до нас виходить Гуррт Мандрівних Дяків «Вертеп». Саме його учасники, автори та виконавці гарних, веселих і бешкетних українських пісень, написали музику на вірші з книги Юрая Курая. Таким чином, вічна пам’ять від прочитаного твору (а цікаві книги запам’ятовуються на все життя! — прим. авт.) закріпиться веселими наспівами, які звучатимуть у вашому будинку набагато частіше ніж сучасні хіти, дуже вони близькі нашому народові національними ритмами.

КНИГА + МУЗИКА = БЕЗЗАСТЕРЕЖНИЙ УСПІХ!!!

Вертеп на презентації 2 На презентації в «Grand Plaza» Гуррт «Вертеп» порадував всіх присутніх чудовими саундтреками в живому виконанні. Стандартний набір вокально-інструментального ансамблю доповнювався баяністом, сурмачем, чудовою співачкою й тим, що всі учасники Гуррту мають чудові вокальні дані. Це й було підтверджено під час їхнього виступу. Наступна помітна постать цього унікального проекту — Vadim Jovich. Він зняв душевний відеокліп на саундтрек до книги «Кіно FM» — вічний хіт гр. «ANIMALS» — «Дім світанкового сонця» на український мотив. Гурт «Вертеп» виконав його з винятковим національним відтінком, співучими українськими голосами (жіночий голос змушує остаточно полюбити весь український фольклор! — прим. авт.). І все це знято на безкрайніх полях України. Вертеп в Гранд-Плазі Жодні політики не доб’ються відродження національної самосвідомості так, як це вдається творчим особистостям Мистецької Аґенції «Арт-Вертеп». Примітно, що кліп народжувався одночасно з написанням книги: Vadim Jovich, Г. М. Д. «Вертеп» і Юрай «співробітничали» цілими днями, поки що не з’явилося їх дітище. На самій презентації «Кіно FM» виконувалися саундтреки, демонструвався той відеокліп, співав веселун Юрай Курай, художник-оформлювач книги Наталя Марченко розмістила свої роботи на II поверсі торговельно-розважального центру. Проводилися конкурси: на найкращий портрет автора книги, на акторську майстерність, коли була спроба постановки кількох картин книги. В результаті: всі переможці, всі задоволені неординарною подією в нашому місті.

Вадим Хряпо

 
 

Додав Art-Vertep 11 грудня 2003

Про автора

Юрай Курай — чудна iстота невизначеного вiку, розмовляє третьою мовою (на двох iнших пише і читає з помилками). Вперше з’явився в ефiрному FM-просторi 6 червня 1998 року на «Радiо МIX» (Днiпропетровськ).

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска