Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Гурт мандрівних дяків Вертеп Похороночка 4.76 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Отче (2019) 6,79 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп А вчора-звечора (колядка 2017) 6.85 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Ультрас Андрійко (2016) 6.46 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Чучупака (Василь) (2015) 3.04 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Осінь (На південь...)2015 8.89 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Статті Інформація

Автори / Гурт мандрівних дяків Вертеп / Гурт ВЕРТЕП: 16 років патріотичного рок-н-ролу!

Гурт Вертеп, ще відомий як гурт мандрівних дяків, 9 березня відсвяткує свій 16-й День Народження Великим концертом в рідному місті, традиційно в music-hall Poplavok. З якими підсумками музиканти зустрічають своє шістнадцятиріччя, як розпочали рік 2017-й, що запланували в найближчому майбутньому та чим порадують слухачів на концерті до Дня Народження 9 березня, ми поспілкувались з лідером гурту Вертеп – Тимофієм Хомяком.

 - Я знаю, що 2017 рік розпочався у гурту Вертеп досить активно. Колектив отримав премію «Артіс» в номінації «Кращий музичний гурт року», презентував відеокліп «Марш полку Дніпро-1», зіграв кілька десятків концертів, серед яких великий виступ на фестивалі Різдвяна Країна Мрій у Дніпрі, концерти для українських воїнів на Донбасі та прогнав зиму на Масляну в останні вихідні зими відігравши два великих концерти на площі Героїв Майдану.  І це за два місяці зими! Коли ви все встигаєте?)

 - Ясна річ приємно отримувати професійні нагороди, це що стосується премії«Артіс 2016». Якщо напівжартома, то за нашим задумом це перша премія з десятка запланованих на цей рік!) А якщо серйозно, то гурт Вертеп, не брали участі в конкурсах після перемоги на Таврійських Іграх 2003 року!) До того ж, пару років тому, я був одним з членів журі в «Артісі». Тому для нас певною несподіванкою стало запрошення від організаторів подати заявку для участі. Ми якийсь час вагались, та кілька чинників перемогли сумніви!) По-перше, це щире бажання підтримати єдиний у Дніпрі проект, що мав би на меті експертно оцінювати регіональні здобутки в нашій культури і шоу-бізнесі. По-друге, на власному прикладі, творчих та професійних здобутків зокрема в 2016 році, показати молодим музикантам, що можливо не просто реалізовуватись, а ще й нести свою місію артиста/поета/музиканта – впливати на ситуацію в країні, робити кращим Світ навколо себе. І врешті - воюючи своїм мистецтвом! «У кожного свій окоп!», як каже капелан, священник УПЦ КП отець Дмитро Поворотній.

 - У 2016-му гурт Вертеп випустив свій 8-й альбом - RadioFriendly: Джингли Перемоги, презентував 4 офіційних відеокліпи, відіграв більше 200 концертів, серед яких більша частина на Донбасі. Для тих, хто ще не знайомий з вашою творчою діяльністю, розкажіть коротко про ці проекти.

 - RadioFriendly: Джингли Перемоги: https://soundcloud.com/vertep/sets/radio-friendly-dzhingli-peremogi

21 композиція записана в 2014-2016 рокахукраїнською, грузинською, кримськотатарською мовами; на вірші Сергія Жадана ("Капелан"), Тетяни Малахової ("Ультрас Андрійко"), Юрка Покальчука ("Не опускай Рук"), Віктора Цоя ("Група крові"), Галини Кузьменко (Савчук) ("Побратим") та Олексія Бондаренка; в запису альбому взяли участь: священник УПЦ капелан Дмитро Поворотний, Лірник Сашко, Андрій Підгайний (ТОК), Данило Прохоров, Дмитро Розмериця… Концерти 2016: цевиступи у військових частинах, навчальних закладах, шпиталях, музеях, клубах, фестивальних сценах, Концертний тур в 20 містах України: Дніпро, Кам`янське, Бахмут, Слов`янськ, Краматорськ, Дружківка, Торецьк, Часів Яр, Одеса, Кропивницький, Херсон, Конотоп, Черкаси, Холодний Яр, Київ, Харків ін.

Щодо Музичних відеокліпів, я би зробив наголос на нашій співпраці з дуже талановитим фото/відеохудожником Дмитром Розмерицею, в співавторстві з яким були створені:

-      Капелан

-      Гімн України

-      Марш полку Дніпро-1

 - 9 березня відбудетьсяконцерт до 16-ти річчя колективу, що очікується в програмі заходу? Та які маєте плани на найближче майбутнє? Над чим будете працювати, які ідеї втілювати?

 - На концерті у «Поплавку» будемо грати Великим Вертепом. Музик у нас стало ще більше і ми стали ще драйвовіші, до гурту приєднався бас-гітарист Андрій Зорге. На сцені 9-го березня (до речі це ще День Народження Тараса Шевченка) гурту Вертеп буде в складі 8 музикантів, а ще заплановані дуети та навколо музичні сюрпризи з друзями та колегами!)

Обіцяємо приємно здивувати, буде багато музики, нові пісні, потужний танцювальний сет…

А ще запланована прем'єра пісні на вірш Сергія Жадана, презентація мульт-кліпу на пісню Андрєя Макарєвіча в авторському перекладі українською, проведемо майстер-клас з Революційної пісні на прикладі ірландської народної пісні з репертуару IRA…

Щодо творчих планів, то в роботі одразу три музичних альбоми.  1-й – це Українські військові пісні та марші у співпраці з Військовим Оркестром.  2-й – Різдвяні та зимові пісні, реліз заплановано на кінець року. І третій альбом, ідея якого і лягла в основу нашого першого весняного концерту до Дня Народження, і саме з цими піснями ми готуємо наш концертний тур країною наразі має робочу назву ПерЕклади або ПерекладИ! Усі секрети поки не розголошуватиму. Та повірте, ми ретельно готуємось – тобто репетируємо, і нам буде що показати! Приходьте 9 березня о 19:00 на Січеславську Набережну у Poplavok! З гуртом Вертеп – Весна приходить!)

Марія Лисан, dnipronews.com.ua (мовою оригіналу)

ГУРТ ВЕРТЕП: 16 ЛЕТ ПАТРИОТИЧЕСКОГО РОК-Н-РОЛА!   (перевод с украинского)
ГУРТ ВЕРТЕП: 16 ЛЕТ ПАТРИОТИЧЕСКОГО РОК-Н-РОЛА!   (перевод с украинского)
ГУРТ ВЕРТЕП: 16 ЛЕТ ПАТРИОТИЧЕСКОГО РОК-Н-РОЛА!   (перевод с украинского)
ГУРТ ВЕРТЕП: 16 ЛЕТ ПАТРИОТИЧЕСКОГО РОК-Н-РОЛА!   (перевод с украинского)
ГУРТ ВЕРТЕП: 16 ЛЕТ ПАТРИОТИЧЕСКОГО РОК-Н-РОЛА!   (перевод с украинского)
ГУРТ ВЕРТЕП: 16 ЛЕТ ПАТРИОТИЧЕСКОГО РОК-Н-РОЛА!   (перевод с украинского)

 
 

Додав ceny bab 08 березня 2017

Про автора

ВЕРТЕП (Гурт мандрівних Дяків) Заснований 8-го березня 2001 року в м. Дніпро.  В репертуарі гурту більше сотні композицій в різноманітних музичних стилях і напрямках.

Автори пов'язані с новиною

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

 

Коментарi

01 червня 2022

[url=https://google.com/]google.com[/url]
[url="https://google.com/"]google[/url]
[url:google|https://google.com/]
[url label="google"]https://google.com/"]google[/url]
[link:https://google.com/ | google]
[link:https://google.com/ google]
[link url=https://google.com/]google[/link]
[https://google.com/ google]
[google.com](https://google.com/)
[[https://google.com/ google]]
[URL="https://google.com/"]google[/URL]
[L=https://google.com/]google[/L]
google
"google":https://google.com/

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска