Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Піккардійська терція Гранули (кавер-версія пісні ТНМК, 2009 р.) 13,41 Mb
Піккардійська терція Sole Mio (2007 p.) 3.75 Mb
Піккардійська терція Moon River (2007 p.) 1.23 Mb
Піккардійська терція Шаляла (2003 р.) 7.65 Mb
Піккардійська терція Горіла сосна (2006 р.) 5.16 Mb
Піккардійська терція Santa Clause is coming to town 3,66 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Піккардійська терція / Група «Піккардійська терція» відзначила 15-річчя. Музиканти пили шампанське у львівському трамваї

 

Львівський гурт «Піккардійська терція» відсвяткував 15-річчя. Із цієї нагоди музиканти посадили 15 дерев у львівському парку «Знесіння». Перший концерт «Піккардійська терція» дала в актовій залі Львівського університету 24 вересня 1992 року.

— Ми довго сперечалися, створювати групу чи ні, — пригадує тенор Славко Нудик, 39 років. — Тенор Володимир Якимець був проти. Вирішили зіграти в пінг-понг. Якби виграв Якимець, «Піккардійської терції» не було б. Але з рахунком 21:19 переміг я.

До парку «Знесіння» у центрі Львова «піккардійці» під’їжджають власними авто. 32-річний тенор Андрій Капраль веде синій «Фольксваґен-Пассат».

— На гастролях часто шкодуємо, що в бусику немає м’яча, — розповідає Капраль. — Буває, просимо дітей, щоб дали поганяти перед концертом. Якось виступали в Римі. Жили в монастирі василіян. Монахи запропонували зіграти в футбол. Ми програли 1:5. Під кінець гри один монах зламав руку.

У парку вже викопано ями для саджанців червоних дубів. «Піккардійці» беруться за лопати. Андрієві не дістається. Він відбирає лопату в Славка Нудика.

— Одразу поливайте саджанці, — наказує 58-річний працівник парку Микола Чишинський. — Міцні дерева з них виростуть років за двадцять.

Посадивши дерева, музиканти пригощають усіх бутербродами, запрошують випити коньяку та вина. Потім їдуть до міськради. Біля входу до ратуші мер Львова Андрій Садовий дарує їм гітару з емблемою Львова. «Піккардійці» годину катаються містом екскурсійним трамваєм. Дорогою п’ють шампанське та співають пісню про старенький трамвай. Грошей за поїздку з музикантів транспортники не беруть.

У четвер «Піккардійська терція» їде до польської столиці Варшави.

— На польському телебаченні дев’ять років показують 300-серійну комедію «На добре й на зле», — розповідає Володимир Якимець. — Почали знімати 301-шу серію про те, як робився цей фільм. Усі актори, що знялися в стрічці, сидітимуть у кабаре. Ми зіграємо музикантів, які співають там українських і польських пісень.

7 жовтня «піккардійці» співатимуть у столичному палаці «Україна». А 9 жовтня — у Львівському оперному театрі. Разом із ними виступатиме німецький колектив «Терзінфаркт». Львів’яни презентують публіці пісні зі свого 10-го альбому «Етюди».

— Нині записуємо його на львівській студії «Мелос», — говорить Славко Нудик. — Альбом буде спокійніший, ніж попередній. У ньому переважатимуть джазові мотиви.

«Піккардійська терція» починалася як квартет. Його створили тенори Андрій Капраль, Володимир Якимець, Славко Нудик і баритон Богдан Богач. 1994-го до них приєдналися бас Андрій Базиликут та ще один тенор Роман Турянин. 1996-го Базиликут залишив гурт і зайнявся бізнесом. Його замінив баритон Андрій Шавала. Відтоді склад групи не змінювався. За 15 років музиканти написали майже 300 пісень. Гастролювали в Польщі, Канаді, Іспанії, Німеччині, США, Італії, Франції.

Денис Мандзюк, «Газета по-українськи»

Фото Віталія Грабара

 
 

Додав Art-Vertep 27 вересня 2007

Про автора

Спочатку був пінг-понг. 15 років тому Славко Нудик  виграв турнір із малого тенісу в Володимира Якимця, а відтак і право на створення вокальної формації.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска