Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / На «Виделці» розпочалося мистецьке голосування

Тиждень тому в українському інтернеті з’явився перший мистецький рейтинг. Зробили його на культурному порталі Vydelka.com.

У «віртуальній премії» є чотири номінації – театральна, кіно прем’єри і книжкові або музичні новинки. Серед дисків перемагає Бумбокс, ДахаБраха і Океан Ельзи. Серед книжок – Таня Малярчук та Сергій Жадан.

- До переліку не потрапила книга Ігоря Римарука «Бермудський трикутник»! – скаржиться в коментарях до рейтингу письменник Сергій Батурин, - Ця книга - точно одна з найцікавіших за минулий рік.

Після цього коментаря – книгу одразу додали.

- «Майже ніколи не є навпаки» Марії Матіос – твір рівня «Солодкої Дарусі», справжній шедевр (як на мене). Після прочитання два тижні не могла читати нічого іншого - просто не йшло. – пише письменниця Наталка Шевченко.

Паралельно з рейтингом іде обговорення подій минулого року. В номінації українських кінопрем’єр усього 26 стрічок, впевнено перемагає «ОранжЛав» Алана Бадоєва. Більшість відвідувачів пишуть, що не бачили жодного з перелічених.

- Нічого дивного для українського кіно оцінка може бути зараз одна – відомість, - каже кінокритик Ярослав Вішталюк, - А воно коли і є, то демонструється в таких «напівпідпільних» умовах. Тож можна вважати, що українського кіно поки що не існує. Тим паче, якщо викинути з нього ті фільми, які знімаються російською мовою, російськими спеціалістами та для Росії – просто на наших технічних площах та з нашою робочою силою, які просто дешевше, аніж в «Мосфільмі». Проблема сучасного українського кінематографу – він вважає, що хтось зобов’язаний про нього щось дізнаватись. Кіно - це розважальний бізнес, а не правила дорожного руху, його потрібно просувати за правилами бізнесу.

Голосування триватиме до 1 лютого, після чого переможцям вручать віртуальні премії.

Богдан Логвиненко

 
 

Додав Art-Vertep 17 січня 2008

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

Автори пов'язані с новиною

Бумбокс , ДахаБраха , Океан Ельзи , Таня Малярчук , Сергій Жадан , Марія Матіос , Сергій Батурин

 

Коментарi

17 січня 2008

Марія Матіос «Майже ніколи не є навпаки» , «Солодка Даруся - це класика! Серед небагатьох сучасних творів вони є найкращими, як на мене! Моя подруга, читаючи Матіос, плакала! Рідко коли твір може викликати емоції очищення, співчуття, насолоди і краси! адже зараз переважає (розпіарена, бізнесова)огидна література! може тому твори Матіос, які вирізніються з-поміж інших чистотою, душевністю, простотою викладу, відносять до шедеврів сучасної української літератури!
Дякую за ідею!
Рідко автори бувають на сході, де їх чекають, знають і читають! ще нема в нас культури читання, організації таких зустрічей! Завітайте до Луганська, бо нам вкрай не вистачає зустрічей наживо! Щиро дякую!

24 січня 2008

ага-ага, там реєструватися для цього треба. це не метод.

10 лютого 2008

Хай Логвиненко не обманює народ. Я не скаржився (зроду, а не те що на Логвиненка), а ЗАКИНУВ йому, що він прогавив цікаву талановиту книжку і не включив до опитування.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска