Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / У Дніпропетровську відкрився 16-ий фестиваль молодіжних театрів

Поборотися за Гран-прі приїхали тринадцять колективів. Організатори жаліються, що закордонні колективи до фестивалю залучити дуже важко. Захід має статус міжнародного, та здебільшого участь у ньому беруть українські, російські та білоруські колективи.

Цьогоріч фестиваль привернув увагу тринадцяти колективів, здебільшого українських. Попри шістнадцятирічну діяльність географія «РАМПИ» не велика. Із закордонних учасників лише найближчі сусіди – Росія та Білорусь. Проте організатори не засмучуються, кажуть: старий друг краще нових двох.

Театр «Будильник» із Запоріжжя на фестивалі виступає вже п’ятий рік поспіль. На його рахунку – перемоги у різних номінаціях. А от взяти Гран-прі трупі поки не вдавалося. Цього року на змагання театр прийшов з новою виставою та оновленим акторським складом. Відповідальність за гру щороку зростає – разом з вимогливістю публіки.

Віталій Балаханов, актор театру «Будильник», м. Запоріжжя: «Наша задача, чтоб зритель сел в начале выступления и в конце сказал : «Ого». Потом пошел и сказал кому-то, что у «Будильника» что-то получилось. Будильник сумел разбудить. Хотелось, чтоб на нашем спектакле зритель не засыпал».

Про перемогу поки навіть не думають юні актори з Прилук. РАМПА для них – можливість заявити про себе у професійному театральному колі. Майбутній виступ учасники щодня ретельно обговорюють.

Артемій, головний режисер «Нового театру», м. Прилуки: «Ми привезли наш проект «Асоціації» за поезією Великого Кобзаря. Цим і будемо завойовувати дніпропетровського глядача. Фестиваль - участь, досвід, нові перспективи».

Шістнадцятирічна РАМПА примхлива. Із тридцяти охочих учасників відібрано лише тринадцять. Зважали на новизну, цікавість і професійність постановок.

Володимир Мазур, директор-художній керівник театру «Камерна сцена», м. Дніпропетровськ»: «Волнение у актеров на сцене, у режиссера в зрительном зале. Большая радость, когда на сцене появляется хороший коллектив. Все 16 лет этот восторг. Сегодня день удался. Это волнение радости. Мы молодеем вместе с молодостью».

Усі таланти й старання акторів – заради бурхливих оплесків публіки та символу фестивалю – маленьких пальчиків. Раніше статуетку робили у кількох екземплярах і вручали за кращу режисуру чи сценографію. Тепер їй надали єдиного статусу – Гран-прі.

Ольга Ніколайчик, «Факти», ICTV

 
 

Додав Art-Vertep 17 квітня 2008

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска